8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Cumhuriyet bayramı kutlamaları

Bursa protokolü Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Bursa Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin coşkuyu daha güzel yaşaması için 10 bin adet bayrak dağıttı 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Bursa Valisi Şehabettin Harput ve Garnizon Komutanı ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan Kurtuluş ve İstiklal ateşiyle başlayan mücadelenin, Cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaştığını, böylece Türk Milletinin varlığının ebedileştiğini söyledi. 

Kurtuluş savaşının, Türk Milleti’nin var olma mücadelesi, Cumhuriyet’in ise yeniden dirilişin sembolü olduğuna işaret eden Başkan Şahin, “Cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün, özellikle Cumhuriyet’in 10. yılında “Az zamanda çok işler yaptık” dedikten sonra söylediği; "Fakat yaptıklarımızı asla yeterli görmeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz. Yurdumuzu dünyanın en bayındır ve en medenî ülkeleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.” sözleri Türk Milletine yüklenen sorumluluğun ağırlığını ve önemini göstermektedir” diye konuştu.

“TÜRKİYE DEMOKRATİK DURUŞUNDAN VE HUKUKTAN ASLA TAVİZ VERMEYECEKTİR"

Atatürk ve arkadaşlarının, son derecede elverişsiz şartlar içindeyken bile büyük güçlükleri aştıklarını hatırlatan Başkan Şahin, “Onlardan ilham alarak, çağdaş bilim ve teknolojiye egemen olmak ve günümüzdeki güçlükleri yenip geleceğin Türkiye’sini inşa etmek zor olmayacaktır. Son zamanlarda ülkemizin bazı bölgelerinde cereyan eden terör olayları hepimizi derinden üzmektedir. Bu ülke hepimizin, onun fırsat ve imkanları herkese açıktır. Bugün karşı karşıya olduğumuz, vatanımızın bütünlüğünü parçalamaya, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik terör, güçlü devlet yapımızla eninde sonunda bertaraf edilecektir. Türkiye, demokratik duruşundan ve hukukun üstünlüğüne olan inancından asla taviz vermeyecektir” dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇAĞDAŞ, DEMOKRATİK, LAİK BİR DÜNYA DEVLETİNİN ADIDIR"

“Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün, çağdaş, demokratik, laik bir dünya devletinin adıdır” diyen Başkan Şahin, şöyle devam etti:
“Bir milli devlet olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti, her alanda büyük bir değişim ve atılımın somut ifadesidir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana geçen 85 yıllık süreçte çok büyük kazanımlar elde ettik. Atatürk’ün tabiriyle ‘Bugüne değin kazandığımız başarı, bize ancak ilerleme ve uygarlığa doğru bir yol açmıştır.’ Bize ve gelecek kuşaklara düşen ödev, bu yol üzerinde durmaksızın ilerlemektir. Bizlere parlak bir gelecek, tam bağımsız bir devlet armağan edenlere sonsuz minnet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği olan herkesi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu. 

Bu arada Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın coşku içinde geçmesi için öğrencilere 10 bin Türk Bayrağı dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 16:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?