7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Cumhuriyet Caddesi trafiğe açılıyor

Bursa'da alt yapı çalışmaları dolayısıyla 3 aydır araç trafiğine kapalı olan Cumhuriyet Caddesi en geç pazartesi günü trafiğe açılacak. Asfaltlama çalışmalarının startını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yüzde 60 su kaçağı bulunan caddenin alt yapı çalışmaları için 1,5 milyon YTL para harcandığını belirtti. 

Cumhuriyet Caddesi'ndeki 3 aydır devam eden çile birkaç gün içerisinde sona eriyor. Alt yapısı zayıf olduğu için her yağmurda su baskını yaşanan ve yüzde 60 su kaçağı bulunan caddeye 3 kilo metre yağmur suyu ve kanalizasyon hattı ile 2 kilo metrelik içme suyu hattı döşendi. Tretuar, bordur, ve aydınlatma çalışmalarının yapıldığı bölgede Bursagaz, Türk Telekom ve Turkcell de hat yenileme çalışması yaptı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, asfaltlama çalışmalarının başladığı caddede incelemelerde bulundu. Bölge esnafına hayırlı işler temennisinde bulunan Başkan Şahin, 3 ay boyunca gösterdikleri fedakarlıktan dolayı teşekkür etti. 1991 yılından bu yana Cumhuriyet Caddesi'nin alt yapısının yenilenmediğini ifade eden Başkan Şahin, "Buraya girdiğimizde çok problemle karşılaşacağımızı biliyorduk. Tepkilere kulaklarımızı tıkadık ve işimize baktık. 3 ay sıkıntı olacak diye yaşanan problemlere seyirci kalamazdık. Şimdi çalışmalar sona erdi ve cadde yenilenen alt yapısı ile normale dönüyor. Belediyecilikte hedef koyup, uygulamak önemlidir. Alt yapıda yapılan hizmetler görülmez. 4 yılda 800 kilo metre yağmur ve kanalizasyon boru hattı döşedik. Bizden önceki dönemde yapılan alt yapı çalışmaları 475 kilo metre. Burada yüzde 60 su kaybı vardı. Boruların yüzde 90'ı tıkalı ve bazıları da patlaktı. Cadde boyunca 3 kilo metre yağmur suyu ve kanalizasyon hattı ile 2 kilo metrelik içme suyu hattı döşendi. 1,5 milyon YTL harcadığmız bu cadde ikinci kat asfaltı da atılınca, yapılacak son rutuşların yapılmasıyla en geç pazartesi günü trafiğe açılacak. Artık bölge esnafımız yıllardır çektiği çileyi çekmeyecek" dedi. 

Başkan Şahin daha sonra asfalt çalışmalarının startını vererek, çalışan işçilere baklava ikramında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 13:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?