7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Cumhuriyet Caddesi'ne yeni çehre

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 30 yıldır el atılmayan Cumhuriyet Caddesi’ndeki alt yapı işini söz verilen süre içinde bitirirken, kaldırım ve ışıklandırma çalışmalarına başlandı. 

Büyükşehir Belediyesi’nin kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu çalışmalarını 15 gün önce bitirdiği Cumhuriyet Caddesi’nde doğalgaz ve telefon alt yapısındaki sıkıntılar da gideriliyor. Yaklaşık 30 yıldır hiçbir altyapı yatırımının gerçekleştirilmediği Cumhuriyet Caddesi, yenilenen çehresiyle Bursa’ya yakışır hale geliyor. Kayıp su oranının yüzde 60’larda olduğu ve her yağmurda dükkanların sular altında kaldığı Cumhuriyet Caddesi’nde, kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hatları yenilenirken, Bursagaz bölgeyi doğalgaza kavuşturuyor, Telekom ise abonelerinden gelen ihtiyaçları karşılayarak, sistemini de elden geçiriyor. 

Cumhuriyet Caddesi’nin yeni kaldırımlarında kullanılacak taşlar ise özel imalat olacak. Eskişehir’de özel olarak üretilen washbeton adı verilen taşlar ile caddedeki yürüyüş konforu artırılacak. Daha pürüzlü olan taşlar sayesinde vatandaşlar yağışlı havalarda dahi zorlanmadan yürüyebilecekler. Yeni kaldırımlar Cumhuriyet Caddesi’ne dekoratif bir görüntü de kazandıracak. Caddenin ışıklandırması bu çalışmalar çerçevesinde yenilecek. Daha çok ışı saçan ve dekoratif ışıklandırma ekipmanlarının kullanılacağı caddede aydınlatma kalitesi artacak. Bursagaz ve TEDAŞ’ın da çalışmalarının tamamlamasının ardından, asfaltı yapılacak olan Cumhuriyet Caddesi’nin nisan ayının ilk haftasında açılması planlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 14:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?