7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Dağ köylerine yardım eli uzandı

Bursa'da, Hasan Ali Yücel Lisesi 12. sınıf öğrencileri, 'sosyal etkinlik' dersi çerçevesinde yürüttüğü kampanyada toplanan malzemeleri dağ köylerindeki okullara dağıttı.

Hasan Ali Yücel Lisesi'nden dağ köylerindeki öğrencilere yardım eli uzandı. Okulun tüm öğrencilerinin katılımının sağlanmasıyla gerçekleştirilen 'eğitim ve kırtasiye malzemesi toplama kampanyası'nda toplanan malzemeler, Osmangazi ilçesi Büyükdeliler Köyü ve Orhaneli ilçesi Demirci Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine dağıtıldı.

Müdür Yardımcısı Uygar Umut'un sorumluluğu ve koordinasyonu altında yapılan çalışmalara göre ilk periyotta eğitim ve kırtasiye malzemesi, ardından sırasıyla oyuncak toplama, bir köy okuluna kütüphane kurma ve son olarak da sağlık ocağı bulunan bir köye tıbbi ve bebek malzemeleri toplanması planlanıyor. Aynı dersin işlenişinin diğer bir ayağı ise öğrencilerin ÖSS sınavına hazırlanmasına katkı özelliğini taşıyor.

Müdür yardımcısı Uygar Umut seçmeli ders olarak dahil edilen sosyal etkinlik dersinin hedefine uygun olarak icra edilmesi durumunda ortaya çok olumlu sonuçların çıkacağına inandığını belirterek, "Okulumuz bu dersi en iyi şekilde programlayıp icra etmekte. Aynı ders bağlamında yine son sınıflarla beraber okul bünyesinde hobi bahçesi kurduk. Yetiştirilen ürünleri sembolik ücretlerle satışa sunarak sosyal amaçlı projelerde kullandık. Yapılan bu çalışmalar öğrencilerin okula karşı aidiyet duygusunu geliştiriyor" dedi.

Orhaneli ilçesi Demirci Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine kırtasiye malzemelerinin dağıtımına katılan okul öğrencileri ise, projeye katılmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını açıklayarak, kampanyaları memnuniyetle devam ettireceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 20:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?