7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Dağ yöresi kültür merkezi için buluştu

Dağ-Der'e ait olan Tahtakale'deki tarihi binanın restorasyonu için bir araya gelen dağ yöresi, güç birliği için ilk adımı attı. 

Kervansaray Termal Otel'de düzenlenen geceye ilgi büyük oldu. Çok sayıda Dağ-Der üyesinin yanı sıra toplantıya MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, MHP İl Başkanı Arif Demirören, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ile çok sayıda idari amir de katıldı. 

Gecede bir konuşma yapan Dağ-Der Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Aydın, "Yönetime geldiğimizden beri tabanla bütünleşmeye ve birlik beraberliği artırmaya önem verdik. Bursa ve dağ ilçelerimizin belediyeleriyle bir araya gelerek sorumluluk üstlendik. Sosyal faaliyetlere ağırlık verdik. Yöremizde üniversite okuyan 200 öğrencimize burs veriyoruz. Komisyonlarımız derneğimizin hedefleri ve yöremizin meseleleri için çözüm üretmeye devam ediyor. Burada bu gece ise yine büyük bir adım için buluştuk. Tahtakale semtindeki tarihi binamızın adını Dağ-Der Kültür Merkezi olarak isimlendirdik. Binamızı yeniden ayağa kaldırmak ve restore etmek için girişimlere başladık. Röleve çalışmalarının projelerini Anıtlar Kurulu'ndan aldık. Burayı sizlerin de desteğiyle derneğimize kazandırmak istiyoruz" dedi. 

Gecede yenilen yemek sonrası, Dağ-Der Halk Oyunları ekibi eşliğinde davetliler yöresel oyunlar sergiledi. Geceye katılan siyasi parti temsilcilerinin oyunları da katılanlardan büyük alkış aldı. Gecede Dağ-Der'in kurucu üyelerine de birer teşekkür plaketi takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 10:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?