7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Dağ yöresindeki öğrencilere destek

Bursa'nın Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık, Keles ilçelerinde yetişen üniversiti öğrencilerin kurduğu ÜNİDAĞ, dağ yöresinde OKS'ye hazırlanan öğrencilere rehberlik hizmeti veriyor. 

OKS'ye hazırlanan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerine ders çalışma metotları, sınav stresiyli baş etme, özgüvenin önemi hakkında bilgiler veriliyor. 

Büyükorhan, Orhaneli, Harmancık ve Keles ilçelerinde iki gün boyunca yapılan eğitim seminerine 4 dört dağ ilçesinden 601 8. sınıf öğrencisi katıldı. 

ÜNİDAĞ'ın Kütahya temsilcisi Gurbet Aydemir'in proje yöneticiliğini yaptığı rehberlik eğitimi, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikoloji Bölümü mezunu Mehmet Teber tarafından verildi. Teber, şehir merkezlerinde imtihana hazırlanan öğrencilerin her türlü imkana sahip olduğunu, bu ilçelerdeki öğrencilerin ise birçok imkandan mahrum olduğunu belirterek, "Bu yörelerdeki öğrencilere eğitim vermeyi kendimize borç biliyoruz" dedi. 

ÜNİDAĞ Başkanı Mustafa Şahin, dağ ilçelerinde okuyan öğrenciler için OKS ve ÖSS hazırlık kitabı toplama kampanyası başlattıklarını, kampanyanın tamamlanmasıyla beraber toplanan kitapların hemen bu İlçelere ulaştıracaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 15:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?