7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

“Dalmak Özgürlüktür” sergisine ilgi

Nilüfer Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde fotoğraf sanatçısı Dr. Ömer Yağlıdere ve Fatma Filiz’in “Dalmak Özgürlüktür” adlı fotoğraf sergisini Bursalı sanatseverlerle buluşturdu. Zihinsel-bedensel engelli çocuklara dalma ve yüzme eğitimi veren Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu’nun çalışmaları sırasında çekilen fotoğrafların yeraldığı sergi büyük ilgi gördü. 

Konak Kültürevi’nde izlenime açılan sergide yüzme ve dalma eğitimi alan engelli çocuklarımızın yaşadıkları heyecan, coşku ve mutluluk fotoğraf kareleriyle adeta ölümsüzleşti. Çok sayıda Nilüferli sanatseverin hazır bulunduğu serginin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 13’ünün engelli vatandaşlarımızdan oluştuğunu belirterek, “Bu kapsama giren milyonlarca vatandaşımız evlerine kapanarak yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyorlar. Çünkü sokaktaki yani evlerinin dışındaki yaşam, onları yok sayarak yapılandırılmış. Kentler engelliler düşünülmeden planlanmış, altyapıdan ulaşım hizmetlerine kadar yaşamın pek çok alanında engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları düşünülmemiş” dedi. 

Bu konudaki eksikliğin son yıllarda daha çok dillendirilmeye başladığını ve yerel yönetimlerin de artık bu konuya özel bir önem vermeye başladığını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi bu alanda öncelikle engellilerin sokağa çıkmasını kolaylaştıracak kentsel düzenlemeler yapmaktadır. Yol ve kaldırımların hepsine rampalar yaparak engelli vatandaşlarımızın sokakta özgürce yürümelerini sağlıyoruz. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz ‘Engelli Hizmet Masası’ ile onlara ihtiyaç duydukları her konuda danışmanlık hizmeti veriyoruz” diye konuştu.
Daha sonra konuşan fotoğraf sanatçısı Dr. Ömer Yağlıdere ve Fatma Filiz serginin oluşmasında emeği geçen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu’na teşekkür ederek, kurs sırasında çektikleri birer fotoğrafı Bozbey ve USAT’a hediye ettiler. Sergide yer alan birbirinden farklı 26 fotoğraf 25 Aralık’a kadar Konak Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 16:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?