7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Darmstadtlı mimar dostluk ziyareti

Bursa’nın Almanya’daki kardeş şehri Darmstadt’dan gelen Darmstadt Mimarlar Odası temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. 

Tarihi belediye binasında gerçekleştirilen ziyarette, Darmstadtlı konuklar, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İdris Uysal ile bir araya geldi. Uysal, Alman mimarların ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Bursa ile Darmstadt arasındaki kardeşlik ilişkileri çerçevesinde Darmstadt Mimarlar Odası ve Bursa Mimarlar Odası arasında kurulan 23 senelik dostluğun herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Türkiye ile Almanya arasında gerçekleştirilecek çeşitli ziyaretlerle mimarların mesleki anlamda da fikir alışverişinde bulunabileceğini ifade eden Uysal, “Bu ziyaret, iki şehrin mimarlarının sergilediği dostluk, birlik ve beraberliğin temelinin sağlamlığını gösteriyor” dedi. 

Bursa’da incelemelerde bulunacak olan ekibe, şehrin son 4,5 yıllık değişimini anlatan Uysal, 4 yıl aradan sonra Bursa’ya gelen kişilerin değişime birebir şahit olduğunu vurguladı. Alman mimarlar da Bursa’daki değişimi ve gelişimi duyduklarını, hem dostlarıyla bir araya gelmek hem de kentteki çalışmaları yerinde gözlemlemek için buraya geldiklerini bildirdi. Başkanvekili İdris Uysal, konuklarına Bursa’yı tanıtan bir kitap armağan ederken, Darmstadtlı mimarlar da çalışmalarını anlatan kitapları Uysal’a hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 20:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?