7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Dedenin 37 yıllık hukuk mücadelesi

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde annesine ait olduğunu ileri sürdüğü 143 metrekarelik gayrimenkul için 37 yıldır hukuk mücadelesi veren 90 yaşındaki dede, hakkını aramak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmeye hazırlanıyor. 

Meselesinin çözümü için Ankara'ya gidip Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bile görüşen Mehmet Cemal Yıldız, okuma yazma bilmediği için kendisine deli dendiğini fakat yıllardır hayat mektebinde tahsil gördüğünü söyledi. 

İlçe tapu ve kadastro müdürlüğünde görevli bir memurun, 40 yıl önce ölen annesine ait gayrimenkulü kendi ailesinin üzerine geçirerek mağdur edildiğini iddia eden 90 yaşındaki Mehmet Cemal Yıldız'ın yıllardır süren hukuk mücadelesi hala bitmedi. 143 metrekarelik alan için hukuk mücadelesi veren ve okuma yazma bilmeyen Yıldız, suçun zaman aşımı sebebiyle ortadan kaldırıldığını öğrenince şok oldu. 

Hakkı olan gayrimenkulün bir memur tarafından usulsüzce kendi üzerine alındığını ileri süren Yıldız, 2 yıl önce Ankara'ya giderek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bile görüştü. 

Bu arada, yılmadan mücadelesine devam eden Mehmet dedeye bu kez de bir dava tapu müdürlüğündeki memurdan geldi. Mehmet dedenin kendisine hakaret ettiğini ileri süren memurun şikayeti doğrultusunda mahkeme sanığın cezai ehliyetinin olmadığı için ceza almasına yer olmadığına karar verdi. 

Türkiye'deki iç hukuk yolları tükendiği için hakkını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde arayacağını söyleyen Yıldız, "Okuma yazma bilmediğim için herkes bana deli diyor. Mahkemeler deli olduğuma dair rapor veriyor. Fakat ben yıllardır hayat mektebinde tahsil gördüm" dedi. 

Bir elinde bastonu diğerinde de açtığı dava örneklerinin bulunduğu çantasını taşıyan Mehmet Cemal Yıldız, "Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Beni korkutup yıldırmaya çalışıyorlar. Ama hiç bir insandan korkmam. Korkmak acizliktir. Tapu Müdürlüğü'nde zaman aşımı diye bir şey olmaz. Suçlular cezasız kalmamalı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 13:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?