8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

'Deli Ayten'in heykeline ilginç tepki

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları, Kamberler Parkı'na 'Deli Ayten'in heykelinin dikilmesi kararını, Osmangazi Belediyesi önünde tiyatro gösterisi yaparak protesto etti. 

Kamberler Parkı'na 'Deli Ayten' heykeli dikmeyi düşünen Osmangazi Belediyesi'ni Saadet Partili gençler ilginç bir şekilde protesto etti. Belediye binası önünde toplanan gençler adına konuşan Saadet Partisi Bursa İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Harun Arakız, Osmangazi Belediyesi'nin şehrin ortasında bir harabeyi andıran, güvenliksiz ve her türlü suçun mekanı olan Kızyakup Mahallesi'ni iyi bir projeyle yeniden Bursa'ya yaraşır bir mekan haline getirdiğini söyledi. Bursalılara bir hizmet sunmuşken bütün güzelliklere aykırı olarak meydana bir "Deli Ayten" heykeli dikileceğini öğrendiklerini söyleyen Arakız, "Bütün dünyada şehirlerin meydanlarına o şehir ve millet için anlam ifade eden, o şehri ve insanını temsil eden, tarih ve kültüre katkıda bulunan anıtlar dikilir. Osmanlı medeniyetinin beşiği şehrimizin en önemli yerlerinden birine belediyemiz bula bula Deli Ayten'nin heykelini mi layık gördü? Söz konusu heykelin Bursa'ya yakışmayacağını ifade etmek istiyoruz. Eğer bir anıt dikilecekse Bursamızın değerleri bellidir. Bu değerleri ön plana çıkaracak bir anıt dikilmelidir. Bursamız terör belasına en çok şehit veren ilimizdir. Teröre şehit verdiğimiz Mehmetçiklerin tamamının adlarının yer aldığı bir anıt yapılabilir" dedi. 

Açıklamanın ardından 'Deli Ayten'i canlandıran bir tiyatrocu, davul çalarak heykelinin dikilmesinden rahatsız olduğunu belirtti. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında davul çalan tiyatrocu vatandaşları güldürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 19:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?