8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Deniz Baykal, Bursa'da

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon soruşturması ile ilgili her gün yeni açıklamalar yapıldığını belirterek, "Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Danıştay saldırılarını Ergenekoncular'ın yaptığı söyleniyor. Bunların hepsi adli, hukuki değil birer siyasi nitelemelerdir. Hukuk şu sıralar sıkıntı içerisinde. Hukuk safsata ve efsaneleri kaldırmaz" dedi. 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bir dizi temaslarda bulunmak için Bursa'ya geldi. Özel bir uçakla Yenişehir Havaalanına inen Baykal, ilk olarak Emirhan'da kapalı çarşı esnafıyla bir araya geldi. Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Baykal, AK Parti'nin kapatma davasına ve Ergenekon operasyonuna değindi. Türkiye'de dramatik ifadelere gerek olmadığını anlatan Baykal, "Türkiye hukuk devleti ve demokrasisi güçlü bir ülke. Ülkemiz bir takım sıkıntılar içerisinde olabilir ama bunları hukuk ve demokrasi içerisinde aşacağız. Ergenekon konusu adli ve hukuki bir konu olmasına rağmen siyasi yönü ağır basıyor. Hergün yeni açıklamalar yapılıyor. Hukuk safsata ve efsane kaldırmaz" dedi. Hukukun sağlam kanıt ve mantık istediğini anlatan Baykal, şöyle konuştu: "Birtakım efsanelerden siyasi amaçlara ulaşmak mümkün değil. Hukuk hiç kimsenin siyasi emellerine alet edilemez. Bu konuda ağır bir tahribat yaşandığı ortadadır. Olmadık iddialara maruz kalıyoruz. Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, danıştay saldırılarının Ergenekoncular'ın yaptığı söyleniyor. Bunların hepsi birer siyasi nitelemelerdir. Hukuk şu sıralar sıkıntı içerisinde." 

AK Parti'den istifa ederek yeni bir oluşuma gitmek üzere olan Abdüllatif Şener'e de başarılar dileyen Baykal, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Şener siyasi yaşamında toplumda saygı görmüş bir insandır. Siyasi hayat her an şekillenir ve o da bu doğrultuda arayış içerisinde. Ülkemizin böyle arayışlara ihtiyacı var. Hayırlı olsun. Ülkemizde sıkıntı oluşturan bir siyasi yapılanma var. Bu yapılanmayı aşma ihtiyacı var. Yeniden Türkiye'de anayasamızda devletimizin birikimleriyle uyumlu bir siyasi harakete merkez sağda ihtiyaç vardır. AK Parti bunu ya kendi içinde kadrolaşma yoluyla yapar ya da onun dışında bir şekillendirme olur." 

Yarın Bursa'da yapılacak olan Ortak Akıl Hareketi'nin mitingiyle ilgili de konuşan Baykal, Türkiye'nin kışkırtmalara ihtiyacı olmadığını söyledi. Esnafın sıkıntılarını da dinleyen Baykal, yeni marketler yasası ile ilgili olarak çalışmalar yaptıklarını belirterek, mücadelelerinde esnafın yanında olduklarını sözlerine ekledi. 

Baykal daha sonra kapalı çarşı esnafını ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulundu. Baykal, kapalı çarşıda Karagöz gösterisini de izledi. Baykal'a esnaf ziyareti sırasında adının yazılı olduğu Bursaspor forması ve çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 15:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?