7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Dere kenarında ıslah çalışması

İnegöl Belediyesi Bedre deresinin Mesudiye Mahallesi'nin kenarından geçen bölümünde ıslah çalışmaları başlatıldı.

Bedre deresinin bin 100 metrelik kısmının ıslah çalışmalarının yapıldığı yerde incelemelerde bulunan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, "Belediyemizin dev yatırımlarından biri olan yeni çevre imar yolu çalışmaları son aşamaya gelmiş durumdadır.Çevre yolumuz yeni itfaiye istasyonumuz başlangıç noktası olmak üzere Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi karşısındaki yeni köprüye kadar tamamen bitirilmiştir.

Çevre yolunun, 4 No’lu Sağlık Ocağı ile Tandoğan Taner Caddesi arasında kalan kısmı ise asfalta hazır hale getirilmiştir. Buradaki çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmekte olup, çevre yolumuzu yılsonuna kadar hizmete açmayı planlamaktayız. Bilindiği üzere Bedre Deresi ıslahını da çevre yolu çalışmaları içerisinde gerçekleştiriyoruz. Daha evvel Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi karşısındaki yeni köprüden, Bursa-Ankara D–200 karayolu kesişimine kadar gerçekleştirileceğini ifade ettiğimiz ıslah çalışmasını, Mesudiye Mahallesi tarafına kadar genişletiyoruz.

Çevre yolu çalışmaları kapsamında, 2100 metrelik kısmını tamamladığımız ıslah çalışmasını, Mesudiye Mahallesi kısmında, dere yatağı kenarında bulunan en son evlere kadar götüreceğiz. Bursa-Ankara D–200 karayolu üzerindeki köprü ile dere yatağı kenarındaki en son evlere kadar sürdürülecek ıslah çalışmalarının uzunluğu 1100 metredir. Islah çalışmaları kapsamında dere kenarının her iki şevleri düzenlenmektedir.

Bu alandaki mevcut ağaçlar korunacak ve gerekli görülen yerlere de yeni ağaçlar dikilecektir. Çalışma tamamlandıktan sonra yolun iki yanındaki şevlerde yeşillendirme çalışmaları da yapılacaktır. Çalışmayı bir hafta içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Vatandaşların temizliğe dikkat etmelerini ve buraya çöp, moloz ve benzeri şeyleri atmamalarını rica ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 17:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?