7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Derse geldiler tatile gittiler

Bursa'da 2008-2009 eğitim öğretim yılının ilk gününde tadilatı bitmeyen 5 okulda binlerce öğrenci, valilik kararıyla bir hafta tatile gönderildi. 

Merkez Osmangazi ilçesi Doğanevler Mahallesi'ndeki Bilge Malcıoğlu İlköğretim Okulu'nun tadilat işlemleri bitmeyince okulun 960 öğrencisi ders başı yapamadan zorunlu olarak valilik kararıyla bir haftalık tatile girdi. Okulun eskiyen kapı ve pencereleri ile su akıtan tuvaletleri baştan aşağıya yenilenmesine rağmen, 29 Ağustos'ta başlayan tadilatın bitirilemediği öğrenildi. Yaklaşık 3 aylık tatilin ardından heyecanla okula gelen öğrenciler, tadilatın bitmediğini görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Bakanlık tarafından dağıtılan kitapları alan öğrencilere, "Tadilat nedeniyle okulumuz bir hafta tatil edildi, eğitim öğretim haftaya pazartesi günü başlayacak" açıklaması yapıldı. Bunun üzerine büyük bir heyecanla geldikleri okullarında ders başı yapamadan, arkadaşlarıyla görüşemeden öğrenciler yeniden evlerinin yolunu tuttu. Okulun ilk gününde eve dönmenin şaşkınlığını yaşayan veliler ise, çalışmaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi. 

Okul idaresi, okul binasının baştan aşağıya yenilendiğini, tadilatın bitmemesi nedeniyle valilik kararıyla eğitim öğretime bir hafta ara verildiğini açıkladı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da, okuldaki tadilat nedeniyle bir hafta eğitime ara verildiğini bildirdi. 

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, öğrencilerin ders başı yapamadan tatile girmesinin şık olmadığını, ancak her yıl benzer sorunların yaşandığını belirterek, "Depremden dolayı güçlendirme çalışması yapılan okullardaki tadilatlar sona erdi. Ancak yenileme yapılan 5-6 okulda tadilat işlemlerinin bir hafta daha süreceği açıklandı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 15:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?