7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Dev yasa, eksikleri olabilir'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yarın yürürlüğe girecek olan Sosyal Güvenlik Reformuyla ilgili yasanın dev bir yasa olduğunu vurgulayarak yasanın yürürlüğe girmesinden sonra eksikleri olabileceğini ve öneriler gelirse değerlendireceklerini belirtti. Bakan Çelik, yasayla ilgili çifte mutluluk yaşadığını söyleyerek, ''Türkiye'nin sosyal güvenlik hayatında yıllardır beklediği düzenlemeyi bu bayram içinde yürürlüğe koyuyoruz, dolayısıyla çifte mutluluk yaşadığımı ifade etmek
istiyorum'' dedi.


Bursa Valiliği'ndeki bayramlaşma törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bayramların huzur, dostluk ve kardeşlik günleri olduğunu ifade ederek, "Bayramın gerek siyasal gerek sosyal hayata barış ve huzur getirmesini, yeni beyaz, berrak bir sayfaya vesile olmasını temenni ediyorum. Ayrıca Türkiye'nin sosyal güvenlik hayatında yıllardır beklediği bir düzenlemeyi de bu bayram içinde yürürlüğe koyuyoruz. Dolayısıyla çifte mutluluk yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Herkesin bayramını kutlarken, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın 70 milyon vatandaşımıza hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.
Sosyal Güvenlik Reformu'nun mantığının farklı olduğunu dile getiren Bakan Çelik, sözlerine şöyle devam etti:
"Reform TBMM'de iken, çok farklı değerlendirmeler vardı. Şimdi görebildiğim kadarıyla onlar ortadan kalktı. Daha sağlıklı değerlendirme yapılmaya çalışılıyor ama bu değerlendirmeleri de ben çok sağlıklı bulmuyorum. Bu sistem çok farklı bir sistem. Bu sistem çerçevesinde bu yasayı düşünmenin doğru olduğu düşüncesindeyim. Bunu bir önceki sistemle mukayese ederek, sosyal güvenliğe anlam kazandırmak çok zor. Yarın itibariyle yürürlüğe girecek olan yasanın bakış açısı, mantalitesi çok farklı. Onun için bu tür yanlışlıklar da bu dönemlerde olmakta. Yasa yürürlüğe girdikten sonra mutlaka eksiği gediği olabilir, çünkü gerçekten dev bir yasa. O çerçevede değerlendirirsek ve katkı anlamında değerlendirmeler gelirse mutlaka onları da süreç içinde değerlendiririz. Ama şu an itibariyle yasanın özü itibariyle olaya bakılmadığı için ben tüm o yaklaşımları sağlıklı bulmuyorum."
Bakan Çelik ayrıca, "Yasa yürürlüğe girdikten sonra mutlaka eksiği gediği olabilir, çünkü gerçekten dev bir yasa. O çerçevede öneriler gelirse onları da süreç içinde değerlendiririz" ifadelerinde bulundu.


Bayramlaşma törenine ayrıca Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, Milletvekilleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Vali Harput, Bakan Çelik'i kapıda karşılayarak bayramlaştı. Törenin ardından Vali Harput, Belediye ve Ali Osman Sönmez huzurevlerinde yaşlıları ziyaret ettikten sonra Kaplıkaya ve Sırameşeler çocuk yuvalarına giderek çocukların bayramını tebrik etti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 18:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?