7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Devlete hesap sorulmaz'

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 15 Kasım günü balık avlamak için açıldıkları İznik gölünde kaybolan ve o günden bu yana bütün aramalara rağmen cesetleri bulunamayan gençlerin ailelerine, devlete sitem etmeleri üzerine tepki gösterdi. Harput, arama çalışmalarının durdurulmasına isyan eden aileyi, "Devlete hesap mı soruyorsunuz" diyerek azarladı.


Vali Şahabattin Harput, ilk resmi ziyaretini İznik'e yaptı. Vali Harput, cesetleri 51 günden bu yana bulunamayan Nevzat Can ve Aydın Çil'in ailelerini de ziyaret etti. Botları alabora olunca gölde kaybolan iki genç hakkında Kaymakam Hüseyin Avcı'dan bilgi alan Harput, daha sonra aileleri dinledi. Acılı aile, arama çalışmalarının durdurulmasına tepki gösterdi. Aydın Çil'in dedesi 74 yaşındaki Ömer Çil, "Gerekeni neden zamanında yapmadınız" dedi.


Ömer Çil'e tepki gösteren Harput, "Devletten hesap mı soruyorsunuz? Devlet gerekeni yapıyor. Kimsenin devlete hesap sorma hakkı yoktur. Bu devlet, bu polis ve vali sizler için vardır" dedi.
Arama çalışmalarının devam edeceğini belirten Harput, "Sizler gibi bizler de üzüntülüyüz. Elimizden geleni yapacağız. Lütfen sabırlı olun" diye konuştu.


Daha sonra heyetle birlikte restorasyon çalışmaları tamamlanan Kırgızlar Türbesi, 1. Murat Hamamı, Davud-i Kayseri Türbesi, Yeşil Cami ve son olarak kaymakamlık olan tarihi Tekel binasına geçen Harput, Kaymakam Hüseyin Avcı'dan ilçe hakkında brifing aldı. İl Genel Meclis üyeleri, daire amirleri, muhtarlar ve siyasi qarti temsilcileri toplantı yapan Harput, "4 medeniyete başkentlik yapmış, tarihi ve tabiatı ile ünlü olan İznik'i gerçekten güzel buldum. Burada tarih kokuyor. İznik'i turizm şehri yapmak
için elimizden geleni yapacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 03:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?