7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Devreye polis girdi!

Bursa'da Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamaları sırasında taşkınlık yapan taraftarlara polis müdahale etmek zorunda kaldı. Taşkınlık yapan taraftarları polis zor kullanarak dağıttı.

Galatasaray'ın Gençlerbirliği Oftaşspor'u 2-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Bursa'da Galatasaraylı taraftarlar sokaklara döküldü.

Araçlarla uzun konvoylar oluşturan Sarı-kırmızılı taraftarlar, Atatürk Heykeli ve kentin diğer meydanlarında doyasıya şampiyonluğu kutladı. Bursa'da araçlarını süsleyen, formasını ya da bayrağını kapan taraftarlar caddelere koştu.

Atatürk Heykeli başta olmak üzere, Kent Meydanı ve Fomara Meydanı gibi alanlarda toplanan Sarı-kırmızılı taraftarlar, şarkılarla şampiyonluğu kutladı.

Sarı-kırmızı bayraklarla süsledikleri araçlarla caddelere çıkan taraftarlar da şehrin ana caddelerini adeta kilitledi. Uzun konvoyların oluştuğu kutlamalarda zaman zaman gerginlikler de yaşandı.

Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapatmak isteyen taraftarlara polis müdahale etti. Güçlükle kaldırımlara çıkartılan taraftarlar, yapılan müdahaleye tepki gösterdi. Ana cadde üzerindeki çiçek dikili alan üzerinde davul çalıp göbek atan taraftarları da polis sözlü şekilde uyardı. Bu arada, Bursaspor taraftarlarının da zaman zaman Galatasaray taraftarlarını taciz ettiği görüldü. Polis, taraftar gruplarının taşkınlıklarını önlemek için güvenlik tedbirleri aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 03:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?