8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Dilencinin üzerinden 3 bin YTL çıktı

Bursa'da Ulucami çevresinde zabıta tarafından yakalanan bir dilencinin üzerinden 3 bin YTL çıktı. 

Ramazan ayı sebebiyle denetimlerini sıklaştıran Osmangazi Belediyesi Zabıta Ekipleri, dilencilere yönelik operasyonlara hız verdi. Özellikle tarihi ve turistik merkezlerin önünü mesken tutan dilencilerin yakalanması için sivil ekipler oluşturuldu. Dün akşam teravih namazı sırasında Ulucami çevresinde dilenen 67 yaşındaki Sabri H. takibe alındı. 

Sivil ekipler tarafından gözaltına alınmak istendiği sırada direnen kimsesiz Sabri H.'nin üzerinden 3 bin YTL çıktı. Görevliler tomar tomar paraları ancak 1.5 saatte sayabildi. 5 yıldır değişik noktalarda dilencilik yapan şahsın, "Bu benim postaneden çektiğim maaşım" demesi ise çevresindekileri güldürdü. 

Otelde yatıp kalkan yaşlı adam, el konulan paraların bir kısmının cezaya, kalan kısmının da hazineye gönderileceğini öğrenince, "Devletimiz sağ olsun" diye konuştu. 

Osmangazi Belediyesi Zabıta Komiseri Servet Uğurlu ise Ramazan ayında dilencilerin üzerinden çıkan para miktarlarında önemli bir artışın olduğunu söyledi. 

Denetimlerin sıklaştığını belirten Uğurlu, " 6 kişilik sivil ve resmi görevlilerimiz Ulucami çevresinde kontrollerini sürekli sürdürüyor. Bu şahsın üzerinden çıkan paraları ise belediyeye teslim edeceğiz" diye konuştu. 

Zabıta yetkilileri ise vatandaşları dilencilere para vermemeleri konusunda uyardı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 12:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?