7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Dişte Dental İmplant uygulaması

Tek diş veya birkaç diş eksikliğinde yapılacak sabit protezler için sağlam olan komşu dişlerin kesilerek hazırlanması gerektiğini belirten diş hekimleri, artık dental implant uygulamasıyla dişlerin bütünlüğünün bozulmasının engellendiği gibi var olan kemik dokusunun korunmasına da yardımcı olduğunu söyledi.


Günümüzde hemen hemen her dişsiz bölge için implant uygulamasının yapılabildiğini ifade eden Türkiye Hastanesi'nden Dr. Gökhan Yamaner, dental implant uygulamalarının diş hekimliğinde pek çok avantaj sağladığını dile getirdi. Tek diş veya birkaç diş eksikliğinde yapılacak olan sabit protezler için sağlam olan komşu dişlerin kesilerek hazırlanması gerektiğini hatırlatan Yamaner, "Dental implantlar, bu dişlerin bütünlüğünün bozulmasını engellediği gibi var olan kemik dokusunun korunmasına da yardımcı olur.
Özellikle aşırı derecede kemik kaybına sahip tamamen dişsiz hastalarda tam protez kullanımı oldukça güçtür. Bu hastalarda dental implantların uygulanması protezin tutuculuğunu ve stabilizasyonunu büyük ölçüde artırmaktadır" dedi.
Günümüzde dental implantların operasyon öncesinde planlamasını, yüksek kaliteli bilgisayarlı tomografi görüntülerini kullanarak yapan üç boyutlu yazılım olan SimPlant sistemi geliştirildi. Programın kullanımıyla kesin bir planlama, sorunsuz cerrahi operasyon sonucunda en uygun protez uygulanması ve mükemmel diş estetiğine sahip olmanın mümkün olduğunu kaydeden Yamaner, "Sistem, en kompleks vakalarda dahi implant cerrahisinde karşılaşılabilecek tüm kötü sürprizleri göstermektedir. Hasta ile hekimin
operasyon öncesi ve sonrasında herhangi bir problemle karşılaşması engellenerek dental implant cerrahisinin başarısı sağlanmaktadır" diye konuştu.
SimPlant planlaması sonucunda tamamen bilgisayar destekli üretimi yapılan cerrahi kılavuzlarla planlanmış implantlar, operasyon süresini ciddi derecede kısalttığını da anlatan Yamaner, biyouyumlu bir materyalin canlı dokuya az ya da sıfır dirençle başarılı biçimde yerleştirilebilmesinin tıp ve diş hekimliği açısından devrim niteliği taşıdığını belirtti. Yamaner, dental implantların stabilitesinin ölçülmesi ve protez yapımının zamanının belirlenmesi amacıyla herhangi bir şekilde implantlara zarar vermeyen
"Rezonans Sıklığı Analizi" metodunun geliştirildiği de açıkladı.
(OMR-ÖK-Y)
21.11.2008 16:28:22 TSI

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 18:21:27
Güncelleme :21 Kasım 2008 Cuma 18:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?