7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Diyalogsuz kısa filmlere yoğun ilgi

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen 'Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali' kapsamında diyalogsuz kısa filmlerin yarışacağı 'Ulusal Altın Karagöz Kısa Film Yarışması' yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyenler için başvuru tarihi 10 Ekim Cuma gününe kadar uzatıldı. 

Büyükşehir Belediyesi'nin 28 Kasım Cuma ile 4 Aralık Perşembe tarihleri arasında gerçekleştireceği festival, Türkiye'deki kısa film üretimini özendirme ve kısa filmin gelişimine katkıda bulunma hedefleriyle bir ilke imza atacak. Festival bünyesinde gerçekleştirilecek 'Ulusal Altın Karagöz Kısa Film Yarışması'nda, hikayelerini, sinemanın görsel gücünü kullanarak anlatacak olan diyalogsuz filmler yarışacak. Başvuru tarihinin 3 Ekim Cuma günü sona ereceği duyurulan yarışmanın süresi, kısa filmcilerden gelen yoğun talep üzerine 10 Ekim Cuma tarihine uzatıldı. 

Yarışmaya katılan eserlerden ön elemeyi geçen 10 filmin 'Altın Karagöz' ödülü için mücadele edeceği yarışmada birinci olacak eserin sahibi 8 bin YTL para ödülünü kazanacak. Yarışma jürisinin belirleyeceği ve desteklemeye uygun gördüğü iki filmin yönetmeni de Digital Film Academy işbirliğiyle 1 yıllık ve 4 aylık sinema eğitim bursu ile ödüllendirilecek. 

1 Ocak 2007 tarihinden sonra çekilmiş diyalog ve dış ses gibi sözlü ifade içermeyen ve 20 dakikayı aşmayan kurmaca filmler katılabilecek. Tüm amatör ve profesyonel kısa filmcilerin başvuruda bulunabileceği yarışmaya katılması uygun görülen filmler, 'Festival Danışma Kurulu'nun belirleyeceği ön jürinin değerlendirmesine sunulacak. Ön elemeden geçen filmler, 20 Ekim Pazartesi günü açıklanacak. 

Birinci gelen filmin sahibi ile sinema eğitim bursu kazanan yönetmenler ödüllerini, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek festivalin kapanış gecesinde alacak. Katılımcılar yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve katılım formlarına, İstanbul'daki festival merkezinden ya da festivalin www.ipekyolufilmfest.com web adresinden ulaşabilir.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 16:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?