7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Diyanet-Sen'den Sav'a tepki

Diyanet-Sen Bursa İl Başkanı Adnan Yalanız, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın hacla ilgili sözlerini "haddini aşmak" olarak yorumladı.


Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen İl Başkanı Adnan Yalanız, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın 'hacca gitmek istediğini' söyleyen bir vatandaşa, "Paranı Araplara mı kaptıracaksın" şeklinde cevap verdiğini belirterek, "Sav açıkça Müslümanlarla, dini inanç ve değerlerle alay etmiştir. Bu sözleri insanların dini duygularını rencide ettiği gibi, haddini aşan işlere kalkıştığının göstergesi olmuştur. Milletin değer yargılarını alaya almak kimsenin haddi değildir.

Sav'ın bir an önce halkımızdan özür dilemesini bekliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün inanca ve dindar insanlara saygı konusunda ne kadar hassas olduğunu gösteren birçok olay ve kendisinin sözleri varken, CHP'nin şimdiki yöneticilerinin dine saygısız tavırlarını aynı zamanda Atatürk'ün güzel mirasına saygısızlık olarak görüyoruz" dedi.
CHP'nin seçim dönemlerinde dini sloganlar kullanarak dini siyasete alet etmekten çekinmediğini öne süren Yalanız, "Seçim zamanlarında Anadolu Müslümanlığı sloganları ile dini siyasete alet etmekten çekinmeyen CHP yöneticileri, son yaşanan olayla dine ve dindar insanlarımıza ne kadar uzak olduklarını ortaya koymuşlardır" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 20:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?