7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Doğal arıtma tesisleri görücüye çıktı

Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim gören son sınıf öğrencileri, Bursa İl Özel İdaresi'nin Karacabey'deki doğal arıtma tesislerinde incelemelerde bulundu.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Bursa'daki doğal arıtma tesislerine yaptıkları gezinin ardından İl Özel İdaresi'ni ziyaret etti. Bursa'ya 2 günlük yaptıkları ziyaret sırasında İl Özel İdaresi'ne gelen 40 kişilik öğrenci grubu, gezdikleri doğal arıtmalar hakkındaki fikirlerini Genel Sekreter Ali Altuntaş'la paylaştı.

Mesleki eğitimin önemine işaret eden Altuntaş, gençlerin üniversite eğitimi sırasında çalışma hayatına da girmeleri gerektiğini söyledi. Altuntaş, gençlerin eğitimlerinin ardından kendi işlerini kurma fikrine soğuk bakmamaları gerektiğine dikkati çekerek; "Hakim düşüncenin aksine gençlerimiz arasından kendi işlerini kurmak isteyenlerinde çıkması gerek. Sizler yarın tıpkı bizler gibi icranın başına geleceksiniz. Size tavsiyem, doğruyu her yerde haykırın. Geldiğiniz konumda dik durmak ve dürüst olmak da en önemli kriterlerin başında geliyor" dedi.

Ali Altuntaş, 2003 yılına kadar Türkiye'de doğal arıtma tesisinin bulunmadığını kaydederek, "Doğal arıtma tesislerinin kurulumunda hesaplamarın doğru yapılması çok önemli. Doğru yapılmayan kapasite hesapları yapılan yatırımın boşa gitmesi anlamına gelmekte. İşletim maliyeti çok düşük olan doğal arıtma tesislerinin sayısının tüm Türkiye çapında süratle arttırılacağını düşünüyorum. Devlet Planlama Teşkilatı'nın hazırladığı 9'uncu 5 yıllık planında doğal arıtma tesislerine ağırlık vereceği duyumlarını sevinerek aldık" diye konuştu.

Öğrenci topluluğu Karcabey, Orhaniye, Eski Karaağaç ve Hürriyet doğal arıtma tesislerini de gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 14:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?