8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Doğalgaz zammına karşı 32 bin imza

Bursa'da Cumhuriyet Halk Partili kadınlar, "Doğal Gaz Zammına Hayır" kampanyasında 32 bin imza topladı.

İmza kampanyasıyla ilgili CHP il binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Altay, elektrik, su, ulaşım ve çalışanların maaşlarına yapılan zamlarla ilgili de imza kampanyası başlatılması yönünde vatandaşlardan talepler geldiğini söyledi.

Üç gün içinde 32 bin imzayı toplamanın kendileri açısından zor olmadığını ifade eden Altay, sürenin uzaması durumunda bu imzaların 150 bini aşabileceğini belirtti. Altay, kampanyanın halk tarafından yoğun ilgi gördüğünü ifade ederek, "Vatandaşlarımız, bu kampanyaların elektrik, su, sosyal güvenlik yasası, emekli maaşları ve sayamadığım bir çok konuyla ilgili imza kampanyalarının yapılmasını talep ettiler. 11 ay gibi kısa bir sürede, tam 5 kez doğalgaza zam yapıldı. Bu da yüzde 82 oranına denk gelmektedir. Daha açık bir şekilde ifade edersek 100 YTL'lik bir doğalgaz faturası, bu yıl vatandaşlarımıza 180 YTL olarak yansıyacaktır" şeklinde konuştu.

Topladıkları 32 bin imzayı Başbakanlığa ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na göndereceklerini söyleyen Altay, "Bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Çoğumuz evimizde kombilerimizi açamıyoruz ve elektrik sobalarıyla ısınmaya çalışıyoruz. Ekonomik krizin had safhada olduğu ve işçi çıkarmalarının yoğun bir şekilde yaşandığı bu günlerde yapılan zamlara anlam vermek mümkün değil. Umarım bu imza kampanyamızla doğalgaz zammından vazgeçilir" dedi.

CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, kadın kollarının yapmış olduğu çalışmaların çok başarılı olduğunu belirterek, "Mücadeleyi elden bırakmayacağız. Yapılan imza kampanyasında, bazı vatandaşların imza kağıtlarının üzerine cep telefonu numaralarını bile yazdıklarını gördük. Bu da demek oluyor ki vatandaşlarımız artık 'Biz buradayız' diyor. Burada amacımız gövde gösterisi yapmak değil, gerçekleri halka göstermektir. Aslında bu vatandaşın artık zamlardan bıktığının bir göstergesidir. Önümüzdeki günlerde daha farklı çalışmalarla halkımızın karşısına çıkacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 17:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin bayn IP: 78.178.4.xxx Tarih : 7.12.2008 22:49:55

chp liler bunu reklam için yapıyorlar..parti adı olmadan olsaydı daha çok olurdu..chp show yapıyor nasıl başörtüsünü anayasamahkemesine götürüp şimdide oy için ne dümenler çeviriyor..bu millet kül yutaz.elbette bizde karşıyız bu zamlara..enflasyonla mücadele etcen hemde yüzde 22,5 zam pes...