7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Doğalgaz zammına tezekli tepki

Bursa'da memurlar doğalgaz zammını tezek yakarak protesto etti. İl binasındaki sobaya tezek koyan Türkiye Kamu Sen'e bağlı memurlar, zammın zulme dönüştüğünü öne sürdü. 

Yılbaşından bu yana doğalgaza 5 kez zam geldiğini ve fiyatının iki katına yaklaştığını savunan Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, "Krizin ayak seslerinin zamlarla geldiğini, faturanın da memura, emekliye, işçiye, esnafa, çiftçiye yani emeğiyle geçinenlere kesildiğini net bir şekilde görmekteyiz. Memur maaşlarına 2008 yılında kümülatif yüzde 6 zam yapılırken, doğalgaza yüzde 66 zam yapıldı. Bu gidişle 3 oda 1 salon yerine memurun kışı ısınabilmek için tek odada geçireceği belli olmuştur" ifadelerini kullandı. 

4 kişilik bir ailenin doğalgaza ayda ödediği 120 YTL'nin yaklaşık 200 YTL'ye çıktığını anlatan Türkoğlu, "Aylık fark 80 YTL'dir. Elektriğe yapılan zamlar sonucu dört kişilik bir ailenin aylık ortalama elektrik faturası da 40 YTL'den 65 YTL'ye çıkmıştır. Aylık fark 25 YTL'dir. Sadece doğalgaz ve elektriğe yapılan zamların cebimize yansıması aylık 105 YTL'dir. Ulaşıma, haberleşmeye, eğitime, kiraya, gıdaya gelen diğer zamlar bu hesaba dahil değildir. Memur maaşına yapılan ortalama 60 YTL'lik zam, doğalgaz
ve elektrik faturasındaki artışa dahi yetmemektedir" diye konuştu. 

Zamların geri alınmasını isteyen ve ısınmada geriye dönüşün başladığını kaydeden Türkoğlu, "Bu dönüş, kömüre ve hatta tezeğe kadar gidecektir. Hükümetin bu insafsız zamlarını protesto etmek maksadıyla memurlar artık farklı ısınma yollarına başvuracaktır. Kömürün yanı sıra çevre köylere yakın olan memur aileleri tezek yakmaya başlayacaktır" şeklinde konuştu. 

Memurlar, açıklamanın ardından tezekle yaktıkları sobada kestane kebap yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 19:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?