7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Doğan Ersözlü ödülleri sahiplerini buldu

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) tarafından düzenlenen '2007 yılı Doğan Ersözlü ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine verildi. 

Almira Otel'de düzenlenen törenle '2007 yılı Doğan Ersözlü ödülleri' sahiplerine teslim edildi. Törene Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Bursa CHP Milletvekilleri Abdullah Özer, Kemal Demirel'in yanı sıra çok sayıda sanayici ve işadamının katıldı. 

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan BUSİAD Başkanı Arif Özer, Amerika'da başlayan krizin Türkiye'yi de etkisi altına aldığını belirterek, "2008 yılında ekonomik gündemin ve reformların ön planda olmasını gerekirken, değişik gündemler toplumun tansiyonunun yükseltildiğini söyledi. 

Türkiye gelişmesini istikrara borçlu olduğunu söyleyen Özer, "İstikrarı bozacak davranışlardan kaçınılmalıdır. Hukuk ve yargı herkese lazımdır, gereken saygı gösterilmelidir. Küresel rekabet için yatırımı, istihdamı, üretimi, ihracatın kaynağı olan şirketleri öne çıkarmalı ve yatırım iklimini tesis etmelidir. Kemal Derviş'in programı işlevini yerine getirmiş ve raf ömrünü tamamlamıştır. Bu dönemde karamsar değil tedbirli olmamız gerekmektedir" dedi. 

Konuşmaların ardından 'Meslek ödülü' gazeteci Necati Akgün'e, 'Eğitim ve kültüre destek ödülü' İznik Eğitim ve Öğretim Vakfı'na, 'Özel başarı ödülü' işadamı Nezir Gencer'e ve 'Doğan Ersözlü ödülü' de işadamı Celal Gökçen'e Busiad Başkanı Arif Özer tarafından verildi. Daha sonra BUSİAD'a yeni üye olanlara da Özer tarafından dernek rozeti takıldı.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 12:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?