7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Doğanbey projesi ihaleye çıkıyor

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nin şubat ayında ihaleye çıkarılacağını belirterek, 2 yıl içerisinde Bursa'ya yepyeni bir semt kazandırılacağını söyledi. Altepe, Acemler-Beşyol arasına yapılacak 30 metre genişliğindeki alternatif yol için de çalışmaların başladığını açıklayarak, İller Bankası'ndan 18 milyon YTL kredi kullanacaklarını ifade etti. 

Osmangazi Belediyesi yeni yılın ilk meclis toplantısını yaptı. Gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Doğanbey Kentsel Dönüşüm' projesinin ihaleye çıkacağını açıkladı. Ankara'da TOKİ ile yapılan görüşmeler sonunda projenin ihaleye çıkarılacağı bilgisini aldıklarını belirten Altepe, "Bu proje tüm Türkiye'nin izlediği bir projedir. Başbakanımızın da bu konuyu yakından takip ettiğini TOKİ yetkililerinden öğrendik. Bölgede yüzde 98 mülk sahipleriyle anlaştık. Şubat ayında ihaleye çıkılacak. 2 yıl içinde proje tamamlanarak, Bursa'ya yepyeni bir semt kazandıracağız" dedi. 

ACEMLER'DEN BEŞYOL'A 30 METRE GENİŞLİĞİNDE ALTERNATİF YOL 

Osmangazi Belediyesi, Ankara - İstanbul - İzmir yollarını bir birine bağlayacak 30 metre genişliğindeki altenatif yol için kolları sıvadı. Herkesin görüşünü alarak proje için adım attıklarını belirten Altepe, "Zor bir çalışmaya imza atmak için yola çıkıyoruz. Bu yolu açacak kredimiz var. İller Bankası'ndan bu proje için 18 milyon YTL kredi kullanacağız. Kamulaştırma yapmak için buradaki vatandaşları 4 yıldır bekletiyoruz. Onun için bu projeyi vatandaşları daha fazla mağdur etmeden hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu proje o mahallelere de vizyon kazandıracak. Ayrıca İzmir-İstanbul-Ankara yollarını bir birine bağlayan yeni bir hat oluşacak. Bölgede 250 ev kamulaştırılacak. 2 etap düşündüğümüz projenin ilk bölümü olan Çiftehavuzlar, Fatih, Alemdar, Soğanlı, Acemler hattına başlayacağız. Daha sonra Küçükbalıklı - Gökdere hattı için de harekete geçeceğiz" diye konuştu. 

İNTAM'DA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ 

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan İntam raporuna da değinen Altepe, "Raporda istinat duvarlarının kayması sonucu olayın gerçekleştiği kesinlik kazandı. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi ile belediyemizin ilgili birimi bir araya gelerek raporu ele alacaklar. Görüşmeler sonunda bölgeyi nasıl imara açacağız, plan değişiklikleri ve plan notları hakkındaki konular netlik kazanacak. Raporu hazırlayıp, açıklamakla iş bitmiyor. Bizde Osmangazi Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız" diye kaydetti. 

Altepe, Kamberler projesinin de 15 gün sonra ihaleye çıkarılacağını ve haziran sonunda tamamlanacağını söyledi. Altepe, ayrıca Çukurca Su Kayağı Tesisleri'nde su doldurulmaya başlandığını, çalışmaların kısa zamanda tamamlanacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 18:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?