7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Doğanbey Projesi ihaleye çıkıyor

Osmangazi Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yürütülen Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi perşembe günü Ankara'da ihaleye çıkıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, ihalenin 1 ay geç yapılmış olsada projeden kesinlikle dönülmeyeceğini söyledi. 

Osmangazi Belediyesi aylık meclis toplantısı yapıldı. Meclis öncesi yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Recep Altepe, Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nin perşembe günü ihaleye çıkacağını açıkladı. İhalenin bazı küçük aksaklıklardan dolayı 1 ay geçiktiğini ve bununda değişik yorumlara yol açtığını belirten Altepe, "Doğanbey'de nihayet ihale günü geldi. 1/5000'lik planlarda bazı hatalar olmuştu ve bunlar düzeltildi. Şimdi ihaleye çıkılıyor. İnsanların mağdur edilmesi gibi niyetimiz yok. İhale sonrası inşaatlar hemen başlayacak. Binalar yıkıldı ve saha temizlendi. Arsa artık TOKİ'nin arsası ve yüzde 99 anlaşmaya varılmış bir proje. Biz de bir an önce inşaatların başlamasını istiyoruz" dedi. 

Bağımsız Meclis Üyesi Semih Pala ve bazı üyelerin Bursa Adalet Sarayı'nın Küçükbalıklı'ya yapılması ile ilgili şikayetlerini dile getirdi. Toplumun tüm kesimleriden tepki alan kararın uygulanmamasını isteyen meclis üyeleri, Osmangazi Belediyesi'nin bu konuda doğru karar vermesi gerektiğini vurguladı.
Şikayetler üzerine Başkan Altepe de söz alarak, söz konusu yerin kimse tarafından olumlu bakılmadığını ve gerekirse alternatif bir yer gösterebileceklerini söyledi. Başkan Altepe ayrıca bundan sonra ilçe merkezi ve çarşı bölgesinde kermes yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, sağlık açısından uygun olmadığını kaydetti. 

KOSOVA OBİLİG BELEDİYESİ İLE KARDEŞ OLUNACAK 

Mecliste Kosova Obilig Belediyesi ile kardeş belediye olma talebi de ele alındı. İlgili talep yazısı meclis tarafından onaylanırken, Kosova Obilig Belediye Başkanı Recep Kelani de bir teşekkür konuşması yaptı. İki belediye arasında oluşturulması planlanan kardeşliğin olumlu sonuçlar doğuracağını kaydeden Kelani, ülkeler arası dostluğunda pekişeceğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 11:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?