7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Doğanbey'in ilk temeli atılacak

Doğanbey, Kiremitçi, Tayakadın ve Kırcaali mahallelerini kapsayan ve yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk temeli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik atacak. 

Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birisi olan Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tören hazırlıkları hummalı bir şekilde sürüyor. Yıllardır birçok plan hazırlanan ancak uygulama imkanı bulunamayan bölgeye hayat verecek proje, Osmangazi Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile 13 Şubat 2007'de başlamıştı. 200 bin metrekarelik alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, bölgedeki ilk yıkım Bursa Milletvekili Faruk Çelik'inde katıldığı bir törenle başlamıştı. Projeye desteğini esirgemeyen Çelik, projenin temel atma töreninde de hazır bulunacak. 

Osmangazi Belediyesi'nin, TOKİ ile ortaklaşa başlattığı Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi ile kent merkezinde yeni ve modern bir yaşam alanı oluşuyor. Gazcılar Caddesi ile Haşim İşcan Caddesi arasında kalan Tayakadın, Kiremitçi, Doğanbey ve Kırcaali mahallelerinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi, çağdaş şehircilik normları doğrultusunda yapılaşamayan başka kentlere de örnek oluyor. Bursa'nın yüzlerce yıllık geçmişe sahip dört mahallesinde eski evler yıkılarak yerlerine 75, 112,5 ve 150 metrekare büyüklüğünde 3 tip olmak üzere toplam 2 bin 500 lüks konut yapılıyor. Yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek projenin tüm ekonomik getirisi, bölgedeki mülk sahiplerine paylaştırılıyor. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, "Yerel yönetim ve merkezi hükümet işbirliğinin somut bir örneği olan Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi, imarlı ve ruhsatlı bölgede gerçekleştirilecek proje olması bakımından Bursa'da ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Proje kapsamında alan bazında bölgenin yüzde 98'ini oluşturan toplam 3 bin 900 kişiyle bin 711 sözleşme imzalandı. TOKİ gerçekleştirdiği konut inşaatları arasında maliyeti ile ön sıralarda yer alan proje 750 milyon YTL'ye mal olacak. Bu projeye desteğini esirgemeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, bize güvenen, inanan bölge sakinlerine ve projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

3 Ağustos Pazar günü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla gerçekleştirilecek olan temel atma töreni, bölge sakinleri tarafinda da merakla bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 16:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?