8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Doktora öğrencisinden ebru sergisi

Bursa'da, iktisat doktoru Fırat Bilgel tarafından 36 ebru çalışmasının yer aldığı 'Gönülden taşanlar' isimli sergi açıldı.


Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazan Bilgel ile Prof. Dr. Halil Bilgel'in hukuk ve iktisat alanında doktora öğrencisi olan oğlu Fırat Bilgel, Rektörlük Sanat Galerisi'nde 'Gönülden taşanlar' adını verdiği 36 ebru çalışmasını sergiledi. Amatörce ney üflerken, kısa bir süre sonra da ebru çalışması yapmaya başlayan Bilgel, "Birine ilgi duyunca öteki de arkadan kendiliğinden geliverdi. Doktora çalışmaları sebebiyle toplam bir ay çalışabildim. Kitre ya da benzeri malzemeler kullanarak yoğunluğu artırılan sıvıyı hazırlamak, sığır ödü bulunan toprak boyaları bu sıvı üzerinde desene dönüştürüp kağıda yansıtmak sabır ister. Ama ben çok zaman ayıramasam da tekneyi açtığım zamanlarda büyük huzur duyuyorum. dinleniyorum ve sabretmeyi öğreniyorum" dedi.


Meslektaşlarının oğlunun sergisini izlenime açan Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, galerinin Türk geleneksel sanatlarından biri olan Ebru'nun birbirinden güzel desenlerine evsahipliği yapmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çok sayıda davetlinin katıldığı sergi, 9 Ocak tarihine kadar izlenime açık kalacak.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 13:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?