8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Doktorlar stresi 'ebru' ile atıyor!

Bursa'da 4 yıldır faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda (BUSMEK) yoğun katılım sağlanan 'ebru' kursuna doktorlar büyük ilgi gösteriyor.

BUSMEK, farklı meslek gruplarında görev yapan vatandaşların takdirini topluyor. Bursa'nın halk üniversitesi haline gelen ve bu yıl 16 kurs merkezinde 67 branşta hizmet veren BUSMEK'te açılan Türk İslam sanatları kursu küçük büyük herkesin dikkatini çekiyor.

Türk kültürünün en özel geleneksel el sanatlarından olan 'ebru' sanatı da en büyük ilgiyi gören branşlardan… BUSMEK tarafından Acıbadem Bursa Hastanesi'nde çalışan doktorlara özel ebru çalışması yapıldı. Ebru sanatının uygulamalı olarak anlatıldığı dersten memnun kalan doktorlar, çok titiz bir çalışmayı gerektiren ebrunun yapımını merak ettiklerini ve BUSMEK eğitmenleri sayesinde bu sanatı öğrenmeye başladıklarını belirtti.

Ebru yapımının kendilerini yoğun çalışma temposunun stresinden uzaklaştırdığını kaydeden doktorlar, renklerin büyülü dünyasında birbirinden özel figürleri oluşturmanın mutluluğunu yaşadı. Doktorlar, önemli bir sosyal proje olan BUSMEK'i vatandaşlarla buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 21:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?