7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Dolu meyve üreticilerini perişan etti

Bursa'da dün etkisini gösteren yağış, meyve üreticilerini perişan etti. 

Önce şiddetli rüzgarla yağan yağmur, meyveleri dökerken, ağaçta kalan ürünleri ise dolu vurdu. Kestel ve Gürsu'daki çiftçilerin zararının en az 50 milyon YTL olarak açıklandı. 

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde şiddetli rüzgarla birlikte başlayan yağmur, meyve üreticilerini de perişan etti. Şiddetli rüzgara dayanamayan meyveler dökülürken, ağaçta kalanları ise yağmurun ardından başlayan dolu vurdu. Deveci armudu üreticileri, çaresizlik içinde kalırken, Gürsu ve Kestel ilçelerindeki tahmini zarar 50 milyon YTL olarak açıklandı. 

Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, ilçedeki meyve üreticilerin tahmini zararının 40 milyon YTL'yi geçtiğini ifade ederek, "Elma ve ayva üreticilerinin yanısıra en çok zarar Deveci armudunda yaşandı. Çünkü mahsulün toplanmasına daha 20 gün vardı. Rüzgar meyveleri dibine indirdi. Ağaçta kalanlarını da dolu vurdu. 
Yapılacak hiç bir şey yok. Yere dökülenler normalde 2 YTL ederken, şimdi 20-30 Kuruş bile etmeyecek. Yapılacak hiç bir şey yok" dedi. 

Kestel Ziraat Odası Başkanı Fevzi Fırtına ise yağışın çiftçiyi tamamen çökerttiğini belirterek, "Girdi maliyetlerinin yüksek oluşu sebebiyle zaten zor günler yaşayan üreticimizi bir de yağış vurdu. Bankalara olan borcunu bir başka bankadan aldığı krediyle kapatan çiftçilerimiz asıl şimdi perişan oldu. En az 10 milyon YTL'lik zarar söz konusu. Bu Kestel için çok büyük bir rakam çünkü üreticiler borç batağında" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 19:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?