7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Dolunay Operasyonu'nda 12 tutuklama

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde silah ticareti ve kaçakçılığı yapanlara yönelik düzenlenen 'Dolunay Operasyonu'nda tutuklu sayısı 12'ye yükseldi. 

Jandarma ekiplerinin 4 aydır sürdürdüğü takip, teknik dinleme ve soruşturma kapsamında Pazartesi günü sahur vakti başlatılan 'Dolunay' operasyonunda tutuklu sayısı 12'ye yükseldi. 

Jandarma ekiplerinin Orhangazi merkezli olarak başlattığı Trabzon, Ankara, Yalova ve İstanbul'da eş zamanlı olarak yürüttüğü soruşturmayla gözaltına alınan yaklaşık 75 kişi, 3 gündür Orhangazi Adliyesi'nde hakim karşısına çıkmaya devam ediyor. Gruplar halinde adliyeye sevkedilen zanlılardan, operasyonun başladığı ilk gün 2 kişi, ikinci gün 8 kişi ve dün 2 kişi daha tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan 12 kişiden 8'inin Trabzon'da gözaltına alınarak Orhangazi'ye getirilen ve silahları temin eden kişiler olduğu, diğer 4 kişinin de Orhangazi'de ikamet ettiği ve Trabzon'dan gelen silahları pazarladığı belirlendi. 

Diğer yandan yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerinde yapılan aramalarda, her biri ruhsatsız hayalet silah olarak da bilinen 1 adet glock marka tabanca, 3 adet İngiliz Piyade tüfeği, 20 adet tabanca, 10 adet kurusıkı tabanca, 15 adet av tüfeği ile 700 adet tabanca mermisi, 120 adet tüfek fişeği ve 27 adet de şarjör ele geçirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 12:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?