7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Dondurma imalathanelerine denetim

Bursa Tarım İl Müdürlüğü dondurma imalathanelerini denetledi. 

Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Denetleme Müdürlüğü tarafından Bursa merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren dondurma imalathaneleri denetlendi. Denetlemelerde herhangi bir kirliliğe rastlanmazken, bazı imalathaneler galoş ve kasket kullanmaları yönünde uyarıldı. 

Dondurma üretim merkezlerinin temizlik açısından iyi olduğunu, ufak tefek eksikler bulunduğunu ve bu konuda işyeri sahiplerinin uyarıldığını söyleyen Bursa Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Denetim Sorumlusu Serkan Beydilli, yaz aylarında dondurma üretim yerlerinde denetimlerin arttığını söyledi. 

Denetimde temizlikten sonra en çok dikkat edilen hususların başında dondurmanın soğukluk zincirinin muhafaza edilmesine dikkat edildiğini belirten Beydilli, "Genel olarak çevre temizliği, işyerinde çalışan ekipmanların sağlık raporları ve kullanılan malzemelerin üretilen malzemeye uygunluğu bizim için esas alınıyor. Bunlardan biri ya da birkaçı eksik olduğu takdirde iş yerine para ya da kapatma cezası veriyoruz. Sadece Bursa değil ilçelerde de denetimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bursa merkezde 32, ilçelerde 45 dondurma üretim yerini denetledik. Toplam denetleme yaptığımız işyeri sayısı 2008 itibariyle 7 bin 200'dür. 2007 yılında 141 ceza tutanağı kesildi. Bu yıl da bir çok işyerine ceza kesildi" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 13:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?