7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

DSİ'den barajlara 150 bin balık

Devlet Su İşleri (DSİ) Bursa Bölge Müdürlüğü, tarafından İpsala Balık Üretme İstasyonu'ndan alınan 150 bin yavru balık sulama barajlarına bıraktı. 

DSİ 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, 2008 yılı 1. etap balıklandırma çalışmaları kapsamında 8-10 cm büyüklüğündeki pullu sazan yavrularını, Demirtaş ve Hasanağa Sulama barajlarına bıraktı. 

DSİ 1. Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, eylül-ekim aylarında başlayacak olan 2. etap balıklandırma çalışmaları kapsamında Büyükorhan ve Gölbaşı barajlarına da rezarvuar alanlarına 140 bin adet balık yavrusunun bırakılacağını söyledi. 

DSİ tarafından inşa edilen baraj ve gölet rezarvuar alanlarını balıklandırmayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, "Bu alanlar, Özel İdare tarafından ihaleyle kiraya verilerek ülke ekonomisine katkı sağlanmaya çalışılmaktadır. İdaremizin yaptığı çalışmalar, baraj ve gölet alanlarında balık rezervini arttırmak, kiraya verilen baraj sahalarında yöre halkını kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak kurallara uygun Tarım Müdürlüğü'nden alınan amatör olta belgesi ile sportif olta balıkçılığını desteklemek ve ailelerin protein ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2008 Pazar 11:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?