7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Dünya barışı için yürüdüler

Bursa Barış Meclisi, 1 Eylül Danya Barış Günü sebebiyle Setbaşı Mahfel önünden Kent Müzesi'nin bahçesine kadar yürüyüş düzenledi. 

Program çerçeveside Bursa Barış Meclisi üyeleri, Mahfel önünde toplandı. Kalabalık sebebiyle bazı vatandaşlar yoldan yürümek zorunda kaldı. Mahfel önünden başlayarak Kürtçe ve Türkçe sloganlar atan yaklaşık 500 kişi, "Savaşa hayır, barışa evet" sloganları attı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş, Kent Müzesi önünde sona erdi. Bahçe önünde toplanan grup, burada "Dünya barışına evet" sloganları attı. 

Sloganların ardından Bursa Barış Meclisi üyesi Rüstem Avcı bir açılış konuşması yaptı. Dünya Barışı için etkinliklerinin devam edeceğini belirten Avcı, şenliğe katılan herkese teşekkür etti. Avcı'nın açıklamasını ardından Gazeteci Murat Çelikhan günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Açıklamalardan sonra Günyüzü Kadın Dayanışma Derneği Müzik Topluluğu üyeleri, Türkçe, Abazca ve Kürtçe şarkılar ile türküler seslendirdi. Şenlik havasında geçen etkinliğe katılan vatandaşlar halaylar çekerek, şarkılar söyledi. Etkinliğin sonunda vatandaşlar sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 18:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?