8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Eczacının katiline ceza yağdı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde 6 yıl önce eczacı Mukadder Erbil'i arabası için 33 yerinden bıçaklayarak öldürmekten yargılanan sanığa ceza yağdı. 

Daha önce verilen cezası yeni TCK'nın lehe olan hükümlerinden yararlanılması için bozulan sanık, cinayet suçundan müebbet ve 5 ay hücre hapsine, yağma suçundan da 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "adam öldürmek ve gasp" suçundan daha önce verilen cezası Yargıtay tarafından yeni TCK'nın lehe olan hükümlerinin uygulanması için bozulan elektrik teknisyeni İ.Ö. (25), bugün son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya müşteki olarak katılması beklenen maktulün oğlu E.V.U. (37) ise, karar duruşmasına katılmadı. İlk duruşmada verdiği ifadesinde maktuleyi arabasını alabilmek için öldürdüğünü söyleyen sanık İ.Ö., bir sonraki celsede ifadesini değiştirmişti. Her duruşmada farklı ifade veren sanık, bu celsede sessiz kaldı. Eski ifadelerini tekrar ettiğini söyleyen İ.Ö., son sözünde, "Söyleyecek bir şeyim yok efendim" diye konuştu. 

İlk duruşmada şahit olarak dinlenen sanığın doktor babası N.Ö., "Bu cinayete engel olamadığım için özür dilerim. Onun psikolojik sorunları var. Akli dengesi yerinde değildi. Tedavi için 18 yaşını doldurmasını bekliyordum. Çok zeki. Onun zekasına hiçbir zaman yetişemedim. Ahlak duyguları hiç gelişmedi" demişti. 

Mahkemenin adam öldürmek suçundan müebbet hapis ve 5 ay hücre hapsi cezası verdiği sanık, yağma suçundan da 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 16:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?