8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

'Efsane komutan' coşkuyla karşılandı

Emekli Tümgeneral ve Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Bursa'daki teşkilatın açılışına Hummer jeep ile geldi. Yakasındaki madalyasıyla partililere hitap eden Pamukoğlu, 'Efsane komutan' diye karşılandı. 

HEPAR'ın il teşkilatının açılışı için Bursa'ya gelen eski generallerden Osman Pamukoğlu, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Hummer jeep ile açılışa gelen Pamukoğlu'nun yakasındaki madalya dikkat çekti. Parti binasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Pamukoğlu, Türkiye'de 60'a yakın partinin bulunduğunu, neyin ne olacağına da halkın karar vereceğini belirtti. Türk milletinin yaşadığı coğrafyada ve sahip olduğu kaynaklarla çözemeyeceği bir mesele olamayacağını ifade eden Pamukoğlu, meselelerin çözülememesinin kuyunun derin olmasından değil, iplerin kısa olmasından kaynaklandığını kaydetti. Ergenekon davası ile ilgili soruları da cevaplayan Pamukoğlu, "Sonuçlanıp sonuçlanmayacağı mahkemenin vereceği karara bağlıdır" demekle yetindi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı operasyonların hatırlatılması üzerine Pamukoğlu, "Elbette operasyonlar olacaktır. Olaya son operasyonlar diye değil, 25 yıllık diye bakıyorum. Partimiz iktidara geldiği zaman güvenlik açısından 4 şey yapacak. Önce müttefikimiz olan ve bunlara siyasi finans sağlayan ülkelerle diplomatik açıdan konuşacağız. Onlara süre vereceğiz. Aynı anda Dicle'nin doğusundaki dağlardan eşkıyaları temizleyeceğiz. Örgütü yöneten kadro, kimin ve hangi devletin toprağında kamp kurduysa, gidip oradan alacağız. Onlara yerleşim alanları sağlayanlar hakkında da yasal işlem yapacağız. Böylece dağları 365 günde tertemiz yapacağız" dedi. 

Gazetecilerin yargısız infaz iddialarıyla ilgili soruya ise Pamukoğlu, "İddianın sahibi kim? Benim hasmım olanların bunları söylemesi normaldir. Bizim dönemimizdeki erler, çavuşlar, onbaşılar, uzmanlar, astsubaylar, subaylar ve generaller bellidir. Kim, nerede bir şey olduysa açıklasın. Böyle birşey olsaydı bunlar dünyanın her yerinde bana dava açardı" cevabını verdi. 

Emekli asker Erdal Sarızeybek'in, PKK arşivleriyle ilgili açıklamasının hatırlatılmasına ise Pamukoğlu, "Bunu iddia edenlere sorun" dedi. 

Daha sonra partililere hitap eden Pamukoğlu, "Birileri TNT patlatarak 15-17 çoluk çocuğu öldürecek, onların hayatını alma hakkını kendinde görecek. Ama devlet senin hayatın hakkında karar veremeyecek. İdam, terör ve örgütsel meselelerde yeniden geri getirilecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 20:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan durgut IP: 85.103.223.xxx Tarih : 30.10.2008 11:40:43

varol paşam destekçiniz ikinci uyanışa seninle beraberiz yolunda ve izinde türk gençliği arkandadır seni seviyoruz paşam