7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Eğlencelik traktörler tam not aldı

New Holland'ın ürettiği, direksiyonu sağa çevrildiğinde tekerleği sola, direksiyonu sola çevrildiğinde de tekerleği sağa dönen traktör çiftçilerden büyük ilgi gördü. 

TÜYAP Bursa Fuarcılık tarafından düzenlenen BURTARIM 2008 fuarında yeni ürünlerini sergileyen New Holland'ın özel olarak ürettiği eğlencelik traktörler, çiftçilerden büyük ilgi gördü. Direksiyonu sağ çevrildiğinde tekerleği sola, direksiyonu sola çevrildiğinde de tekerleği sağa dönen traktöre binen çiftçiler, zor anlar yaşadı. Sağa çevirdikleri direksiyonla sola doğru giden çiftçiler, kenardaki saman salyalarına çarpmaktan kurtulamadı. New Holland İletişim Müdürü Mehmet Kır, "Çiftçilerin hiçbir tehlike
yaşamadan eğlenmelerini amaçladık. Direksiyonu sola çevirdiğinizde tekerlekler aksi yöne dönüyor. Bu da beyin refleksi açısından sürücüleri tereddütte bırakıyor. Araçların hızı çok düşük. Saatte 1.5 kilometre hız olduğu için herhangi bir hayati tehlikesi bulunmuyor. Mazottan, gübreden ve yetiştiricilik açısından büyük sıkıntılar çeken çiftçinin biraz olsun eğlenmesini istedik" dedi. Fuar boyunca bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirten Kır, tüm vatandaşların yeni aracı denemeye çağırdı. 

Traktöre binerek aracı süren çiftçiler ise, ise ilk kez böyle bir araca bindiklerini, ilk başta zorlandıklarını, ancak daha sonra alıştıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?