7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Eker, tatlı tatlı büyüyor

1977 yılında ayran üretimiyle sütlü ürünler işine giren Bursalı Eker Süt Ürünleri, “tatlı” işini sevdi. 2006 yılında Fransız Andros’la yaptığı ortaklık sonucunda tatlı üretimine başlayan firma 2010 yılında ikinci fabrikasını hayata geçirmeyi planlıyor .

Eker Süt Ürünleri Genel Müdürü Ahmet Eker, tatlı işine girmek için ilk olarak 1 milyon euro’luk tatlı hattı açtıklarını ve 5 geleneksel çeşitle raflarda yer aldıklarını söyledi. Ürün gamlarına 2 yeni çeşit eklediklerini dile getiren Eker, yeni yatırımlarla ilgili olarak şunları söyledi:

En tatlı otomat
“25 milyon euro yatırımla Mustafa Kemal Paşa’da yeni bir fabrika açıyoruz. Bu sayede günlük 200 ton olan üretim 600 tona kadar ulaşacak. Ayrıca 100 bin ton ürün üreteceğiz. Tatlı işinde geleneksel tatlardan vazgeçmeden üreteceğimiz çeşitlerle pazarda yer edineceğiz.” Bu yıl 80 milyon YTL ciro hedeflediklerini belirten Eker, küresel kriz nedeniyle likitide sorunlarının yaşandığını ve nakit tahsilatlarında birçok firmanın zorluk yaşadığını söyledi.

Şu an için satış merkezleri ya da tatlı dükkânları açmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyleyen Eker, orta vadede Ortadoğu pazarına ihracat yapmayı hedeflediklerini söyledi. Tatlıları otomatta satmaya yönelik bir projelerinin olduğunu dile getiren Eker, “Avrupa’da otomat işi son derece yaygın. Türkiye’de bu alan yaygınlaşırsa tatlıları otomatta satabiliriz” dedi.

Tatlı üretimine başladıkları an yüzde 15 fire verdiklerini anlatan Eker, “Bu, ürünün güzelliğinden kaynaklandı. Üretim sırasında çalışanlar yeni üretim tatlıları deneyince yüzde 15 fire oluştu ama artık fire vermiyoruz. Belki yeni üretilecek çeşitlerde de böyle bir fire verebiliriz” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 10:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?