7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Elektrikleri kesik mahalleli yol kesti

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde lodostan dolayı 5 gündür elektrikleri kesik olan mahallenin sakinleri, tepkilerini göstermek için çöp konteynırlarını dizerek yolu trafiğe kapattı. 

Bursa'da 5 gün önce esen şiddetli lodosun etkileri devam ediyor. Millet Mahallesi'nde 5 gün önce kesilen elektrik hala gelmeyince mahalleli TEDAŞ ve belediyeye tepki göstererek Vatan Caddesi'ne dizdikleri çöp konteynırları ile yolu trafiğe kapattı. Kendilerine gereken hizmetin verilmediğini savunan vatandaşlar, "Biz vergimizi ve faturamızı ödüyoruz. Ama 5 gündür burada karanlıkta kaldık. Sokak karanlık ve hırsızlığa müsait duruma geldi. Kadın ve çocuklarımız akşam karanlık olunca korkudan sokağa çıkamıyor. Çocuklar mum ışığında ders çalışıyor. Doğalgaz da kesik, soğuktan üşüyoruz. Defalarca yetkililere ulaştık ama sonuç alamadık. İlla ki isyan edince mi bir şeyler düzelecek?" ifadelerini kullandı. 

Mum ışığında ders çalıştıklarını kaydeden çocuklar ise "Ödevlerimizi gerektiği gibi yapamıyoruz ve derslerimizde başarısız oluyoruz" diye konuştu. 

Karanlıkta ders çalışan çocuklar, üşüyen ellerini mum ışığında ısıtmaya çalıştı.
Yaklaşık 25 kişilik kalabalığı polis ekipleri ikna ederek yolu trafiğe açtı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 13:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?