7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Elti dehşetine 27 yıl hapis talebi

Bursa'da parmak izi çıkmasın diye ellerine bulaşık eldiveni giyip, tanınmamak için de yüzüne bone takarak eltisini bilezikleri için 3 aylık oğlunun gözü önünde 12 yerinden bıçakladığı iddia edilen kadın şüpheliye, 27 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, olaydan bir hafta öncesinde E.T.'ye misafirliğe geldiğinde evin yedek anahtarını çalarak, hırsızlığı planladığı iddia edilen S.T., olay günü de eltisini, kocasının cep telefonundan arayarak, iftara çağırdı. 3 aylık anne E.T.'nin evde tek başına olduğunu söyleyince harekete geçen şüpheli, tanınmamak için başına bone geçirdikten sonra parmak izi çıkmasın diye de ellerine bulaşık eldiveni takarak işe koyuldu.

Gizlice girdiği evdeki eltisini 3 aylık minik oğlunun gözleri önünde 12 yerinden bıçakladıktan sonra aldığı altınları yakalanmamak için elektrik süpürgesinin çöp poşetinin içine koyan çılgın elti, suç aleti bıçakla, kanlı elbiselerini aynı mahalledeki bir çöp bidonuna attı. Daha sonra hiç bir şey olmamış gibi E.T.'nin kaldırıldığı hastaneye giden şüpheli, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, timsah gözyaşları döktü.

Polis, kanlı gasp olayıyla alakalı soruşturma başlattı. Hastanede ecel terleri döken genç annenin cep telefonunu incelemeye alan ekipler, son arayan numara olan kayınbiraderi S.T.'yi gözaltına aldı. S.T., cep telefonunu olay günü dişçiye gideceğini söyleyen eşine verdiğini belirtince, S.T. ifadesi alınmak üzere karakola getirildi.

3 gün boyunca polise suçsuz olduğunu ifade edip, evde bulunan kanlı havluyu dişim kanadı diye ört bas eden S.T.'nin polis, olay günü dişçiye gitmediğini ve havludaki kanın da eltisine ait olduğu ortaya çıkardı. Tüm şüpheleri üzerinde toplayan S.T., bu kez de suçu, dostu olduğunu ileri sürdüğü H.T. tarafından işlendiğini söyledi. Fakat polis, zanlının çocukluk aşkı olduğu iddia edilen H.T.'nin olay saatinde evde uyuduğunu belirleyince salıverdi.

Polisin yakaladığı ipuçları karşısında çaresiz kalan S.T., gözyaşları içinde suçunu itiraf etti. Çılgın eltinin, kendisine ait bin 300 YTL'lik altın setini kocasından habersiz sattığı için korktuğu, E.T.'nin takılarına da bu yüzden göz diktiği ortayı çıktı. Gözyaşları içinde adliyeye sevk edilen S.T., Ramazan Bayramı'nın birinci günü tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Savcılığın çılgın elti hakkındaki soruşturması ise Kurban Bayramı'nda sona erdi. Şüpheli S.T hakkında "silahla nitelikli yağma, kasten yaralama ve konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından toplam 27 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Çılgın elti, önümüzdeki günlerde 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 15:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?