7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Elyaf fabrikasında LPG tankı patladı

Bursa'da elyaf fabrikasında LPG tankının patlaması sonucu çıkan yangın, korku dolu saatlerin yaşanmasına sebep oldu. Yangını söndürmeye çalışan fabrikanın ortaklarından birisi yaralanırken, yangında dumandan etkilenen 8 işçi de hastaneye kaldırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Vakıfköy yolunda Ahmet Aslan'a ait Dilek strafor fabrikasında öğle saatlerinde LPG tankının patlaması sonucu yangın çıktı. Alevler, elyafların kolay tutuşması sebebiyle kısa sürede büyüdü. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bütün noktalarından gelen 20 civarında itfaiye aracı, gökyüzüne yükselen alevlere su ve köpükle müdahale etti. İzinde olan itfaiye personeli de evlerinden çağrıldı. Yangını söndürmeye çalışan işyeri sahibinin kardeşi Hüseyin Aslan yüzünden yaralanırken, 15 işçinin çalıştığı fabrikadaki 8 işçi de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangına çok sayıda personel ve araçla müdahale ettiklerini belirterek, "Hammadde elyaf olduğu için zor sönüyor. Köpükle müdahale etmek zorunda kalıyoruz" dedi. 

Yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği, kesin çıkış sebebi ve maddi hasarın daha sonra açıklanacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 17:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?