7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Emekli Vali yardımcısı avukat oldu

Bursa vali yardımcılığı görevinden emekliye ayrıldıktan sonra avukatlık yapmaya karar veren 68 yaşındaki Celal Kalezade'ye cübbesini, stajını yanında yaptığı avukat kızı giydirdi. 

Edinilen bilgiye göre, 13 ayrı ilde kaymakamlık yaptıktan sonra Bursa'da vali yardımcılığı görevinden emekliye ayrılan 3 çocuk babası Celal Kalezade, hukuk fakültesi mezunu olduğu için avukat olmaya karar verdi. Avukatlık stajını 13 yıllık avukat olan kızı 3 çocuk annesi Kutsal Kalezade'nin yanında yapan Kalezade için baro evinde tören düzenlendi. Ruhsatını Baro Başkanı Zeki Kahraman'ın elinden alan Kalezade'ye cübbesini ise kızı giydirdi. 

40 yıl devlete olan hizmetinin ardından kızı gibi avukat olmaya karar verdiğini dile getiren Celal Kalezade, "Stajımı kızımın yanında yaptığım için bilgiye ulaşmam çok daha kolay oldu. Anlamadığım bir konuyu kızım olduğu için çekinmeden sordum. Şimdi birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşayacağız" dedi. 

Tarifi mümkün olmayan bir sevinç yaşadığını kaydeden Kutsal Kalezade ise, kendisinin de babası gibi 1'i kız 2'si erkek 3 çocuk sahibi olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 11:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?