8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Emeklilerden battaniyeli protesto

Bursa'da emekliler, doğalgaz zammını battaniye giyerek protesto etti. 

Nilüfer Belediyesi Yerel Gündem 21 Emekliler Çalışma Grubu, doğalgaza yapılan zammı protesto etmek için Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan Gazi Pazar Alanı’na kadar süren bir yürüyüş organize etti. Yerel Gündem 21 Kadın Konseyi üyelerinin de desteklediği yürüyüşte, battaniyelere sarınarak yürüyen katılımcılar ellerindeki ilginç pankartlarla doğalgaza yapılan zammı protesto ettiler. 

Emekliler, yol boyunca “doğalgaza bir yılda yüzde 82 zam”, “aydınlıktan karanlığa geri dönüş”, "Emekliye ve çalışana yüzde 5, doğalgaza yüzde 82” ve “Doğalgaz lüks mü, ihtiyaç mı?” gibi dövizler taşıyıp, sloganlar atarak doğalgaza yapılan zammı protesto ettiler. 

Ataevler Gazi Pazar Alanı’nda bir açıklama yapan Nilüfer Belediyesi Yerel Gündem 21 Emekliler Çalışma Grubu Başkanı Süleyman Sedat Esen, hükümetin 1 Kasım 2008 tarihinden geçerli olmak üzere konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 22,5 oranında zam yaptığını ve böylece, yılbaşından bu yana yapılan zam oranının yüzde 80’i aştığını belirterek, “Zam gerekçesi olarak döviz kurunda son bir ay içinde meydana gelen artışlar, petrol ve petrol ürünleri fiyatlarına endeksli doğalgaz alım fiyatlarının petrol fiyatlarındaki artışlardan 6-9 ay gecikmeli etkilenmesi gösteriliyor. Bu, otomatik fiyatlandırma kararın arkasında IMF’ye verilen taahhütler vardır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 18:08:35
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 18:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?