8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Emeklilik töreninde duygulandı

Katip olarak girdiği adalet camiasına hukuk fakültesini kazanınca hakim olarak devam eden ve 41 yıllık çalışma süresiyle hizmet rekoru kıran bayan hakim, emeklilik töreninde herkesi duygulandırdı.


41 yıl önce Adalet Bakanlığı İdari İşler Daire Başkanlığı'nda katip olarak göreve başlayan ve hukuk fakültesini bitirince de hakim olarak hizmet etmeye devam eden Bursa 6. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Hatice Önal, emekliye ayrıldı.

Toplam 40 yıl 10 ay 20 günlük çalışma süresiyle bakanlığın hizmet rekorunu kıran Önal için adliyede veda töreni düzenlendi. Konferans Salonu'ndaki tören, 11 yıldır Bursa'da görev yapan tecrübeli hakimi duygulandırdı. Hakim ve savcıların yalnız bırakmadığı 64 yaşındaki 2 çocuk annesi Önal, yaptığı son konuşmasında, herkese teşekkür ederken, gözyaşlarına hakim olamadı.


Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından gönderilen teşekkür belgesini Adli Yardı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Necati Türe'nin elinden alan Önal'a ayrıca çiçek verildi. Rekortmen bayan hakim Ankara'daki katiplikten sonra Mardin'de başladığı hakimliğe sırasıyla Yozgat, Çorum Edirne ve son olarak Bursa'da sürdürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 11:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?