7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Emirsultan Projesi' tartışması

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, Emirsultan semtinde yapımına başlanan proje için belediyeyle işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Meslek kuruluşları olarak projenin revize edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizlerin de görüşünün alınması gerektiğine inanıyoruz" dedi. 

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, Yapı Denetimleri Birlikleri Bursa Şubesi’ni ziyaret ederek, ikili ilişkilerin arttırılması konusunda fikir alışverişinde bulundu. 

Yapı Denetim Birliği’nin yeni yönetimine hayırlı olsun ziyareti yapan İMO Bursa Şubesi, geçmiş yıllardan beri varolan iki meslek kuruluşu arasındaki ilişkilerin bundan sonraki dönemlerde de devam ettirilmesi temennisinde olduklarını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Emirsultan semtinde yapımına başladığı proje için belediye ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyleyen İMO Başkanı Necati Şahin, “Meslek kuruluşları olarak, projenin revize edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yetkililerin de bizlerin görüşlerini alması gerektiğine inanıyoruz” dedi. 

İMO bünyesinde kurdukları Ulaşım Komitesi’nin ciddi çalışmalar içinde olduğunu da açıklayan Şahin, komitenin ulaşım master planına temel teşkil edecek önemli çalışmalar yaptığını bu çalışmalar tamamlandığında kent yöneticileriyle paylaşacaklarını söyledi. 

Yeni yönetime gelen Yapı Denetim Birliği Bursa Şubesi Başkanı Tuncay Dikensak, kentsel dönüşüm projelerinin lokal olarak kalmaması gerektiğini belirterek, yapılacak çalışmaların kentin dokusunu bozmayacak ve küçük kısımları düzenleyecek şekilde yapılandırılmaması gerektiğini vurguladı. 

Emirsultan Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında İMO Yönetiminin görüşlerini katıldıklarını söyleyen Dikensak, yapılacak çalışmalarda mesleki kuruluşlarının görüşlerinin alınması gerektiğini hatırlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 17:16:34
Güncelleme :8 Temmuz 2008 Salı 17:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?