8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Emirsultan'da dönüşüm başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Emirsultan kentsel dönüşüm projesinin startı çevredeki binaların yıkımı ile verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, iş makinesini kullanarak yıkım çalışmalarını başlattı. 

Bursa'nın gönül sultanlarından Emirsultan Hazretleri'nin Türbesi ve Camii yeni bir görünüme kavuşuyor. İnanç turizmi için Bursa'nın en uğrak yerlerinden biri olan Emirsultan Hazretlerinin türbesi ve camii Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede yapacağı kentsel dönüşüm projesiyle yepyeni bir çehreye kavuşacak. Türbe ve cami etrafındaki 65 mülk sahibiyle anlaşan belediye, yıkılacak evleri 100 metre geriye çekerek, ev sahiplerine yeni konut yapacak. Ortaya çıkacak meydanın altına ise 200 araçlık otopark yapılacak. 

Kentsel dönüşüm projesinin startı Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in iş makinesine binip yıkımları başlatmasıyla verildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı törende Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, "Bursa'da bazı projeler yıllarca konuşulmuş durmuş. Biz projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bursa ile bütünleşen değerlere sahip çıkıyoruz. İstanbul'da Eyüpsultan, Bursa'da Emirsultan. Yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri bu mekanda ulaşım ve otopark sıkıntısı ortada. Bu projeyle taşıt yolunun kot seviyesi aşağıya düşecek. Mevcut Emir Buhari İlköğretim Okulu yeni yerine yeniden yapılacak. Bu okul Eylül ayında tamamlanmış olacak. Bugün burada yıkımlar başlıyor, yaz başında temel atılacak. Proje tamamlandığında bölge düzene kavuşacak" dedi. 

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan ise, İstanbul'daki Eyüpsultan'ı gördüklerinde hayıflandıklarını ifade ederek, "Bu proje daha önceleri başlamalıydı. Bürokratik engelleri aştık ve bugün çalışmalar başlıyor. AK Parti döneminde Bursa 4 yıldır birçok hizmete kavuştu. Yerel seçimlerde halkımız bu hizmetlerin teşekkürünü verecektir" şeklinde konuştu. 

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, kentsel dönüşüm projelerinin ilçede devam ettiğini vurgulayarak, Bursa'nın en büyük değerlerinden bir olan Emirsultan'ın Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Büyükşehir Belediyesi'ne yakışacağını kaydetti. 

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve çok sayıda meclis üyesinin katıldığı törenin sonunda Başkan Şahin, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin iş makinesine binerek yıkımları başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 13:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?