7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Emirsultan'da ziyaretçi akını

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlar dua etmek ve namaz kılmak amacıyla tarihi türbelere akın ediyor. 

Tarihi kültürünü bünyesinde yaşatan türbelerden biri olan Emirsultan, Ramazan ayında ziyaretçilerin akınına uğradı. Ramazan ayının ikinci Cuma günü, şehir içinden ve dışından gelen vatandaşlar, dua etmek ve namaz kılmak için Emirsultan Türbesi'ne akın etti. Türbeye gelen ziyaretçiler, Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. 

Tarihi mekanların Ramazan aylarında daha fazla ziyaret edildiğinin altını çizen Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, "Ramazan ayı diğer gün ve aylardan çok farklı bir ay. Bu ayda her yerde bir kalabalık söz konusu olur. Tarihe mal olmuş mekanlardan biri olan Emirsultan Türbesi de ziyaretçilerin akınına uğruyor. Bizim insanımız, manevi yönü güçlü olan bir topluluk. Bu sebeple maneviyata önem veriyor. İnsanlar iyi niyetlerle gelip namazlarını kılıyor, Allah'a karşı dilek ve temennilerini dile getiriyor. Mübarek zatın burada bulunması güzel bir olay" dedi. 

Türbeye gelenlerin bir kısım hurafelere inanmasının yanlış olduğunu söyleyen Gündüz, yardım ve isteğin ancak Allah'dan istenileceğini belirterek, ziyaretçilerin sadece dua etmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 17:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?