8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

EMO ödüllerini sahiplerini buldu

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bursa Şubesi'nin düzenlediği proje yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

EMO Bursa Şubesi tarafından Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü, Balıkesir Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü, Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Çanakkale Onsekiz Mart Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü lisans öğrencileri arasında özgün proje yarışması düzenlendi. Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilerek yarışmada dereceye giren proje sahipleri, Almira Otel'de düzenlenen gecede ödüllerine kavuştu.

EMO Bursa Şube Başkanı Erdal Aktuğ, EMO genç grubunun 200 olan üye sayısını yakın zamanda 400'e çıkacağına inandığını ifade ederek, "Gençler bizim geleceğimiz ve ışığımızdır. Şube olarak gençlere destek vermeye devam edeceğiz. Teknolojiye, mühendisliğe ve Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Öğrencilerimizi, sanayiye proje üretmeleri için teşvik ediyoruz. Böylelikle gençlerimizi iş hayatına da hazırlamış oluyoruz. Düzenlenen yarışmada birinci olmak önemli değil. Yarışmaya katılma cesareti gösterip, proje üreten genç meslektaşlarımı kutluyorum" dedi.

8 proje yarışırken, 'Optik sensörlerle ileri geri sayacı' projesiyle Kadir İşbilen, 'Lazer eribyum katkılı fiber kuvvetlendiricisi ve fiber halka lazer tasarımı' projesiyle Turgut Kasım Çavuş ve Mustafa Yağcılar, 'Gaz arayan robot' projesiyle Cem Selvi, 'Bilgasayar kontrollü ortam sıcaklık ölçümü' projesiyle Hasan Basri Yüncüler, ilk dörde girerek ödül almaya hak kazandı.

..
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 15:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?