7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

En büyük doğum hastanesi açıldı

Bursa'da çeşitli hastanelerde görev yapan 6 kadın doğum uzmanı hekim bir araya gelerek Türkiye'nin en büyük ve modern lüks otel görünümündeki özel doğum hastanesini açtı. Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan hastane düzenlenen iftar yemeği ile basın mensuplarına tanıtıldı. 

9 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip Türkiye'nin en büyük özel doğum hastanesi olan Bursa Özel Jimer Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde odalara yerleştirilen özel masalarda da doğum yapılabiliyor. 21 hekim ve 100 personele hizmet verdiklerini belirten Jimer Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Faruk Dinçşahin, sanayi ve turizm alanında hızla gelişen Bursa'nın sağlık alanında yeni bir yatırıma kavuştuğunu kaydetti. Op. Dr. Faruk Dinçşahin, "Hastane inşaatını bir sene içinde tamamladık. Hastanemiz, özelde Türkiye'nin en büyük doğum hastanesi özelliğine sahip. Sosyal Güvenlik Kurumu ile şu anda görüşmelerimiz sürüyor. 50 yatak kapasiteli olan hastanemizde, 21 hekim ve 100 personel hizmet veriyor. Tüp bebek, son teknolojiye sahip olan fototerapi, erken doğum ve odada doğumu sağlayan ağrı ve doğum odası birimlerimiz var. Kaliteli hizmeti en uygun fiyata vermeyi amaçlıyoruz" dedi. 

Hastane'nin Türkiye'nin en büyük kadın hastalıkları ve doğum hastanesi olma özelliği taşıdığını belirten Dinçşahin, "Jimer'i, 3 yıl önce İntam Blokları'nda açmıştık. Ancak İntam Blokları'nda yaşanan yıkılma talihsizliğinden sonra Jimer'i büyütmeye, Türkiye'ye örnek bir hastane yapmaya karar verdik. 50 yataklı hastanede, modern doğum ünitesi, gebelik öncesi ve sonrası destek, kısırlık tedavisi ve tüp bebek, laboratuar hizmetleri, kadın hastalıkları ve menopoz gibi bölümler yer alıyor. Hastanedeki iki odaya yerleştirilen özel yataklar masaya çevrilerek doğum gerçekleştirilebiliyor. İsteyen hastalarımız için odada doğum masasına çevrilebilen yataklarda doğum yapılabiliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 13:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?