7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Endeavor Derneği girişimci arıyor

Gelişmekte olan ülkelerde etkin girişimcileri tespit edip, finansal destek veren Endeavor Derneği, Bursalı müteşebbislerle bir araya geldi. 

Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MAKSİFED) ile Endeavor Derneği işbirliğinde 'KOBİ'ler ve etkin girişimcilik' toplantısı düzenlendi. MAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Serhas Bekişoğlu, 2008 yılını 'Kobi yılı' ilan ettiklerini hatırlatarak, girişimciliğin de inovasyonun ekonomik değere dönüşmesi için hayati bir unsur olduğunu dile getirdi. Aksi takdirde Ar-Ge çalışmalarının tozlu akademik raflarda kalacağını kaydeden Bekişoğlu, nisan ayından itibaren yürürlüğe giren 5746 sayılı Ar-Ge Kanunu'nun, pek çok avantajın yanında girişimciye de destek verdiğini hatırlattı. 

Endeavor Sorumlu Yöneticisi Didem Altop ise dernek hakkında bilgi verdikten sonra çalışmalarını anlattı. Gelişmekte olan ülkelerde etkin girişimcileri tespit edip destekleyerek, ekonomiye katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten Didem Altop, "Endeavor sadece girişimcilere odaklandı. Ülkeyi, bu girişimciler için tarıyor, başarıya ulaşmalarındaki engelleri kaldırıyoruz. Dünya çapında stratejik danışmanlık hizmeti sunuyoruz ve sermayeye ulaşma fırsatları oluşturuyoruz. Girişimcilerin en büyük sıkıntısı finans bulmaktır. Girişimci adaylarında seçim sürecine katılım için girişimcinin firmanın hissedarı olması ve günlük yönetimde yer alması, en az bir senelik faaliyet, 300 bin-15 milyon dolar arası yıllık gelir şartlarını arıyoruz. Girişimci de aradığımız şartlar ise girişimci ruhu, örnek olma potansiyeli, yenilikçilik, ekonomik gelişime etki, ahlaki değerler ve endeavor ile uyum" dedi. 

Başvuru aşamalarının, ekip değerlendirmesi, rehber ağı görüşme turu, ülke adayı seçim süresi, uluslararası seçim paneli ve enveador girişimci destekleme paketinden oluştuğunu açıklayan Altop, "Başvuru için herhangi bir süre kısıtlaması yok. Uluslararası seçim paneline katılacak adaylar, 9 aylık bir sürede belli oluyor. Endeavor'un uluslararası verilerine göre, bugüne kadar 16 bin civarında girişimci değerlendirilmiş ve bu adaylardan 272 tanesi Endeavor Girişimcisi seçilmiştir. Büyük bir titizlikle yürütülen seçim sürecimiz sonucunda 2006-2007 yılları arasında 272 Endeavor Girişimcisi'nden 13 tanesi Türkiye'den çıkmıştır. Endeavor Türkiye tarafından 2006 yılında 15 bin 511 girişimci arasından 161 şirketi temsil eden 272 girişimci seçildi. Bu girişimciler tarafından 73 bin 386 kişi istihdam edildi. Girişimciler tarafından oluşturulan gelir, 1.9 milyar dolar olmuştur. Endeavor girişimcisi seçildikten sonra sağlanan finans yatırım ise 908.4 milyon dolardır. Yaptığımız ziyaretlerle şehirlerdeki girişimcileri bulmaya çalışıyor ve onlara destek olmak istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 14:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?